İzmit'te Şok Edici Saldırı! Komşusunu Dövüp Cinsel Saldırıda Bulunmuştu

2022 yılında İzmit'te komşusunu beyzbol sopasıyla dövüp cinsel saldırıda bulunan suçluya cezası yeni verildi!

İzmit'in Yenidoğan Mahallesi'nde 2022 yılının Ağustos ayında yaşanan dehşet verici olayda, Halil Zorlutuna, eşinin mesajlarını okuduktan sonra komşusu M.Y.’nin eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendi. Şüphe üzerine Zorlutuna, diğer komşusu Ümit Y. ile birlikte bir plan yaptı. Eşinin telefonundan M.Y.’yi eve davet eden Zorlutuna, saklandığı yerden çıkıp M.Y.'ye beyzbol sopasıyla saldırdı ve cinsel saldırıda bulundu. Olay, büyük yankı uyandırdı ve şantaj ile devam etti.

Şantaj ve Zorla Mülk Devri Suçları İşlendi

Zorlutuna, yaşanan anları kaydederek M.Y.’ye şantaj yaptı. Bu görüntülerle M.Y.’yi tehdit eden Zorlutuna, mağdurun otomobilini eşinin üzerine devretmesini sağladı. M.Y.'nin eşine ait değerli ziynet eşyalarını da zorla aldı. Şantaj süreci ve mülk devri, olayın sadece fiziksel bir saldırıdan öteye geçerek, mağdur üzerinde ciddi bir psikolojik ve ekonomik baskı kurulduğunu gösterdi.

Mahkemede Verilen İfadeler Nelerdi?

Olayın ardından M.Y. polise başvurarak durumu anlattı ve Zorlutuna, eşi F.Z. ve komşuları Ümit Y.'den şikayetçi oldu. Mahkeme sürecinde Halil Zorlutuna suçunu kabul etti ve "Alacağım cezaya razıyım, yaptıklarım için pişmanım" dedi. Ümit Y. ise suçlamaları reddetti, sadece Halil Zorlutuna'nın isteğiyle video çektiğini ve mağdura zarar vermediğini savundu.

Verilen Cezalar Yeni Belli Oldu!

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Halil Zorlutuna'ya "Cinsel saldırı", "Kasten yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Yağma", "Dolandırıcılık" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından toplam 52 yıl hapis cezası verildi. Ümit Y. ise "Yağma" ve diğer suçlardan toplamda 31 yıl hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan F.Z.'ye ise 8 yıl hapis cezası verilirken, yurt dışı yasağı tedbiri de uygulandı.

Halk Büyük Tepki Gösterdi

Tepki çekici olay, kamuoyunda büyük infial yarattı ve özellikle cinsel saldırı, şantaj ve zorla mülk devri gibi suçların cezalandırılma süreci tartışmalara neden oldu. Olay, adaletin yerini bulduğu ve mağdurların haklarını savunabildiği bir dava olarak görülmekle birlikte, cinsel saldırı ve şiddetin toplumda ne kadar yaygın olduğuna dair farkındalık oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER