Sakarya'da Başkan Yüce Filistin İçin Mesaj Verdi!

"İstanbul'da toplanan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Filistin'e insani yardım ulaştırma kararı aldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, toplantıda, İsrail'in uyguladığı baskıların son bulması gerektiğini vurgulayarak, "Görülmeyecek boyutlarda olan bu saldırıları sertçe eleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu toplantıda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlık yaptı. Toplantıya Sakarya'dan Ekrem Yüce, Ümraniye'den İsmet Yıldırım, Azerbaycan, Kıbrıs, Lübnan ve diğer ülkelerden birçok belediye başkanı katıldı.

Bu toplantıda, devam eden çatışmalar hakkında tüm katılımcılar görüşlerini paylaştı ve tüm üyeler, Filistin'e gönderilecek insani yardımın miktarını belirleme kararı aldı. Başkan Yüce, "Bugün Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin 20. kuruluş yıl dönümü olmasına rağmen, yaşanan olaylar nedeniyle içimiz buruk. İsrail'in uygulamalarının son bulmasını ve mağdur olanların özgürlüğe kavuşmasını umuyoruz." dedi."

kaynak: İHA

İLGİLİ HABERLER