Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Yürürlüğe Girdi: Yeni Tarifeyle Şok Eden Rakamlar

Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Büro danışmanlık ücretleri, mahkeme ücretleri ve uluslararası davalar için şok eden rakamlar...

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Yürürlüğe Girdi: Yeni Tarifeyle Şok Eden Rakamlar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni tarife, avukatlık hizmetleri için belirlenen ücretlerde önemli artışlar getiriyor ve meslektaşlar için ekonomik anlamda rahatlama sağlıyor.

YENİ TARİFEDE DANIŞMANLIK ÜCRETLERİ

Avukatların bürolarındaki sözlü danışmanlık hizmetleri, artık ilk saat için 3 bin 500 lira olacak. Daha sonrasında, her ek saat için ücret 1500 lira artacak. Eğer danışmanlık çağrı üzerine avukatın ofis dışına gitmesini gerektiriyorsa, ilk saat için 6 bin lira, takip eden her saat için ise 3 bin lira talep edilecek.

BELGE DÜZENLEME ÜCRETLERİNE YENİ DÜZENLEME

Her türlü dilekçe yazımı, ihtarname, ihbarname ve protesto gibi belgeler için 4 bin 500 lira ücret alınacak. Kira sözleşmeleri ve benzeri belgeler için ise bu ücret 6 bin lira olarak belirlendi. Daha karmaşık belgeler olan miras sözleşmeleri, vasiyetname ve vakıf senetleri için ise ücret 24 bin liraya kadar çıkacak.

 

TİCARİ SÖZLEŞMELERDE YENİ DÜZENLEMELER

Şirketlerin ana sözleşmeleri, birleşme veya devir işlemleri gibi ticari konularda avukatların asgari ücreti 16 bin lira olarak belirlendi. Vergi uzlaşma komisyonlarında ise bu miktar 18 bin lira olacak.

ULUSLARARASI YARGI ÜCRETLERİ

Uluslararası yargı yerlerinde duruşmasız işlerde avukatlık ücreti 80 bin lira, duruşmalı işlerde ise bu ücret 150 bin lira olarak belirlendi. Bu rakamlar, uluslararası davaların zorluğunu ve ciddiyetini yansıtıyor.

MAHKEMELERDE VE TEMYİZ YOLLARINDA AVUKATLIK ÜCRETLERİ

Ceza soruşturma evresinde takip edilen işler için 8 bin lira, sulh hukuk davalarında 18 bin lira, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için ise 48 bin lira avukatlık ücreti alınacak. Yargıtay'da ilk derece davalar için 46 bin 500 lira, temyiz yoluyla görülen işlerde ise duruşmalar için 28 bin lira ödenecek.

YARGI YERLERİNDE VE İCRA İFLAS DAİRELERİNDE PARA KONULU YARDIMLAR

Yargı yerleri ile icra ve iflas dairelerinde yapılan, konusu para olan hukuki yardımlarda ilk 400 bin liralık kısım için avukatlık ücreti %16, konusu 11 milyon 600 bin liranın üzerindeki işlerde ise ücret %1 olacak.

İLGİLİ HABERLER