Konut Vergisi Düzenlemesinin Detayları


Kiralık ve satılık konutlar için yeni bir vergi düzenlemesi açıklandı. Bu düzenlemeye göre, konut alım-satım ve kiralamada vergi sisteminde köklü değişiklikler yapılacak. Konut satışında, önceki uygulamada olduğu gibi 5 yıl sınırı kaldırılacak ve satış fiyatı ile ilk fiyat arasındaki fark vergilendirilecek.

Vergi Sisteminde Köklü Değişiklikler


Yeni vergi düzenlemesiyle konut alım-satım ve kiralama işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Eskiden 5 yıl sonra satılan evlerde gelir vergisi alınmazken, artık bu süre sınırı kaldırılıyor ve satış fiyatı ile ilk fiyat arasındaki fark vergilendirilecek.

Tapu Harcı Hesaplamasında Yenilik


Tapu harçları, belediyeden alınan rayiç bedel yerine, evin bulunduğu bölgedeki gerçek piyasa değerleri üzerinden hesaplanacak. Bu değişiklik, tapu harcı ödemelerini en az 1,5 kat artıracak.

Kira Vergisi Düzenlemeleri
Kira vergisinde, mevcut 33 bin TL’lik sınır kaldırılacak. Bu değişiklik, devletin kira gelirlerinden aldığı vergiyi artıracak.

Fiyatlara Etkisi ne olacak? Yeni düzenlemelerin ev sahiplerinin maliyetlerini artırması, bu maliyetlerin kiralara ve konut fiyatlarına yansıtılmasına yol açabilir.



İLGİLİ HABERLER