İstanbul'a Sağanak Yağış Uyarısı: Dört Şehirde Sarı Alarm


İstanbul, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların ardından, şimdi de sağanak yağışların etkisine girmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki Perşembe günü için şehir genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Beklenen Yağış Miktarları ve Rüzgar Durumu


Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da metrekare başına 3 ila 10 kilogram arasında yağış düşmesi öngörülüyor. Rüzgarların gün boyunca orta kuvvette esmesi beklenirken, akşam saatlerinde ise daha sert esmesi tahmin ediliyor.

Dört İl İçin Sarı Uyarı Verildi


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa için de sarı uyarı yayınladı. Özellikle Marmara'nın güneybatısı ile Manisa çevreleri ve İzmir'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Alınması Gereken Önlemler


Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve yağış anında yaşanabilecek kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Özellikle riskli bölgelerde bulunanların, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor.Bu dönemde, güvenlik tedbirlerini artırmak ve gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Yerel yetkililer, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtiyor.



İLGİLİ HABERLER