İstanbul'a Ne Zaman Kar Yağacak? İşte Cevabı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 7 günlük hava tahmin raporuna göre, İstanbul ve Türkiye'nin genelinde hava durumu şu şekilde özetlenebilir:

  • İstanbul'da Kar Yağışı: Önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günleri İstanbul'da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

  • Genel Hava Durumu: Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebilir.

  • Hava Sıcaklığı ve Rüzgar: Önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor; ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar seyredecek. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçeleri ile zamanla Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

  • Çığ Tehlikesi: Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İlgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

kaynak ntv

İLGİLİ HABERLER