Lover Ne Demek?

Lover ne demek sorusu çeşitli romantik anlamlar içeren kelimeler arasında anlamı karıştırıldığı için sorulabilir. Lover sevgili anlamına gelmektedir ve İngilizce bir kelimedir. Sevgili ya da aşk anlamlarında kullanılan bu kelime sadece birliktelik yaşayan ya da duygusal bağ kuran kişiler için değil her şey için kullanılabilir. Örneğin müzik seven birisi için “müzik aşığı” yani “music lover” denilebilir.

 

Lower Ne Demek?

Lower ifadesi çeşitli anlamlarda kullanılan İngilizce bir kelimedir. Lower ne demek diye merak edenlere şunu demek mümkündür; “aşağı olan her şey için kullanılan, aşağı olduğunu belli eden bir kelime.” Nitekim lower, düşen market fiyatları, düşen sıcaklık seviyesi, kısılan müziğin sesi gibi pek çok alanda kullanılır. Bu terimin görüldüğü yerde düşen bir şey var demek doğru olacaktır. Lower ne demek diye merak edenlerin bu detayı bilmeleri işlerine yarayabilir. Zira “lower” kelimesinin çeşitli alanlarda kullanılıyor olması kelimenin anlam yelpazesini genişletmektedir. Bundan dolayı “lower” ifadesinin içinde geçtiği cümleye bakılarak anlamı çıkarılabilir. Basit ama çok fonksiyonlu bir kelimedir. Aşağıyı ifade eden her alanda kolaylıkla kullanılır.

 

Upper Ne Demek?

Bu ifade neredeyse “lower” ifadesinin tersidir demek mümkündür. Ancak küçük farklılıklar olmaktadır. Upper ne demek sorusunun cevabı “üst” olmaktadır. Yani üst kısımda kalan, yukarıda olan veya yükselen, üst sınırı olan her şey için upper ifadesi kullanılır. Upper ne demek daha iyi kavramak isteyenler için örnek vermek gerekirse;

 

1. “Üst yönetimden gelen haber var.”

2. “Buranın sıcaklık sınırı sadece 40 derece.”

 

Bu cümlelerde ifade edilen “üst yönetim” ve “sıcaklık sınırı” anlatımları “upper” olmaktadır. Yani yukarıda kalan, ikiye bölünen bir şeyin üst tarafında kalan, üst düzey yönetim vs. her şey için kullanılabilen yine çok fonksiyonlu bir kelime olmaktadır. Yani kısacası yukarıyı anlatan her cümle içinde kullanılabilir.

 

 

İLGİLİ HABERLER