Kocaeli Haber: Akıl Sağlığı Yerinde mi Değil mi?

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan bir cinayet davasında, eşini silahla vurarak öldüren sanığın avukatı, müvekkilinin şizofreni hastası olduğunu iddia etti. 23 Kasım 2022'de Halıdere'de bir restoranda çıkan tartışmada, Ş.B. isimli şüpheli, eşi Kıymet Budak'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

Kıymet Budak'ın Cenazesi İse Kimsenin Sahip Çıkmaması Üzerine Savcılık Talimatıyla Belediye Tarafından Defnedilmişti.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanığın annesi S.B., tanık olarak dinlendi. S.B., gelininin oğlunu aldattığını ve bunu torunlarının da bildiğini öne sürdü. Sanık avukatı ise, müvekkilinin 5 farklı hastanede şizofreni tanısı aldığını belirterek, cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve cezai ehliyetiyle ilgili belgelerin toplanmasına karar verdi. Ayrıca, Adli Tıp Kurumu'nun sanığı gözetim altına almasını ve dava tarihini beklemeden rapor hazırlamasını talep etti.

İlk Duruşma

Öte yandan, 5 Temmuz’da görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıkan sanık, savunmasında eşinin kendisine ihanet ettiğini iddia ederek, "Kızım İran’da annesinin başka erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğine tanık olmuş. Kıymet, kızımızı korkutup susturduğu için çocuğum bunu bana ilk başta anlatmadı. Bunun üzerine boşanmak istediğimi belirttim ve eşim bunu kabul etti. Protokol aşamasında Kıymet boşanmaktan caydı. Olay gecesi bu konuyu konuşmak için dışarı çıktığımızda eşim bana hakaret ederek küfürler savurdu. Çocuklarımın velayetini almak istediğimi dile getirdiğimde ise ’Çocukların senden olduğunu kim söylüyor’ dedi. Bunun üzerine üzerimde bulunan silahı çekerek 2 el ateş ettim. Daha sonra eve giderek durumu abime bildirdim. Abim çocuklarım olması sebebiyle suçu üstlenebileceğini söyledi. Ertesi gün adliyeye gittiğimde her şeyi itiraf ettim" şeklinde konuşmuştu.

İLGİLİ HABERLER