+18 Uyarısıyla Yayınlanan "Sosis Partisi: Gıdatopya" Animasyonuna RTÜK'ten İnceleme!

Amazon Prime'da +18 uyarısıyla yayınlanan "Sosis Partisi: Gıdatopya" animasyonu, cinsel içerikli sahneleriyle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tepkiler üzerine RTÜK harekete geçti ve konuyla ilgili inceleme başlattı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada animasyonun içeriğinin "sapkın" olduğunu belirterek, "Toplumumuzu güçlü kılan ve ayakta sağlam bir şekilde tutan, bizi biz yapan inanç ve kültürel değerlerimizi hedef alan, kaynağı ve maksadı belli sapkın hegemonya, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi medya aracılığıyla hedef alıyor," dedi.

Şahin, Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan animasyonun halk tarafından tepki çektiğini vurguladı ve yayıncı platforma sert uyarılarda bulunulduğunu ekledi. Ayrıca, yasal inceleme sürecinin başlatıldığını ve izleme raporunun ilk Üst Kurul toplantısında değerlendirileceğini duyurdu.

Sosyal Medyada Patlayan Tepkiler

"Sosis Partisi: Gıdatopya" animasyonu kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Kullanıcılar, animasyonun içerdiği sahneleri eleştirerek "Bu nasıl yayınlanır, rezalet" gibi yorumlarla tepkilerini gösterdi. Animasyonun cinsel içerikli sahneleri, özellikle genç izleyiciler üzerindeki olası etkileri nedeniyle büyük tartışmalara yol açtı.

İLGİLİ HABERLER