Taksiciyi Öldürmüştü, İfadesi Ortaya Çıktı: ''Pişmanım'' Dedi!

İzmir'de yaşanan kan dondurucu cinayette, müşteri kılığında taksici Oğuz Erge'yi öldüren Delil Aysal, cinayetin ardından verdiği ifadede, araç içindeyken gasp fikrinin aklına geldiğini belirtti. Mahkemede de benzer ifadeleri tekrarlayan Aysal, işlediği suç için pişman olduğunu dile getirdi.

Katil Kızını Aramış

Olayın detaylarına dair konuşan Erge'nin komşusu Aslan Kocalar, katilin cinayet sonrası Erge'nin kızını aradığını ve ona babasının kan kaybından öleceğini söyleyerek ambulans çağırmasını istediğini aktardı. Ardından saldırgan, arabada ne varsa alıp Erge'ye son bir darbe daha vurarak, "Herkese güvenme" diyerek olay yerinden ayrılmış.

''Herkese Güvenme''

İki çocuk babası taksici Oğuz Erge, soğuk bir gecede yolda gördüğü Aysal'ı üşümemesi için aracına almıştı. Erge'nin yardımseverliğine karşılık, Aysal onu tabancayla vurduktan sonra "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" diyerek acı bir nasihat bırakmıştı. 

''Spontane Gelişti''

Delil Aysal, polise verdiği ifadede, taksici Oğuz Erge ile seyahat ederken spontane bir şekilde gasp düşüncesinin aklına geldiğini ve bu düşünceyi eyleme dönüştürdüğünü belirtti. Mahkemede de aynı ifadeyi yineleyen Aysal, bu kez pişman olduğunu ifade etti. Ayrıca, olay günü üzerinde nakit para bulunmadığını ve taksimetre ücretini kart ile ödemeyi teklif ettiğini, ancak taksi şoförünün pos cihazının şarjı olmadığı gerekçesiyle kart ödemesini kabul etmediğini söyledi. Bu durum üzerine, yanında taşıdığı silahı çıkararak ateşlediğini, aslında niyetinin kendine zarar vermek olduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABERLER