Van’da Korkutan Yangın: 5 Bin Bağ Ot Küle Döndü!

İHA- Van’ın Gürpınar ilçesinde çıkan yangında 5 bin bağ ot kül oldu. Mahalle sakinlerinin ve itfaiyenin yoğun çabasıyla yangın, çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.

Van’ın Gürpınar ilçesinde akşam saatlerinde çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Ot yığınında, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 20.30 sıralarında alevlerin yükseldiğini gören mahalle halkı, yangına hızlıca müdahale etti. Aynı zamanda itfaiye ekiplerine de haber verildi.

İTFAİYE VE MAHALLE SAKİNLERİ EL ELE VERDİ

İtfaiye ekipleri, Gürpınar, Tekstilken ve İpekyolu İtfaiye Grup Amirliklerinden hızla olay yerine ulaştı. Ayrıca yangının kontrol altına alınması için bölgeye iş makineleri sevk edildi. Mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin ortak çabaları sonucunda, yangın yaklaşık 4 saat süren zorlu müdahale ile çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.5 bin bağ ot, alevlerin arasında kül olurken, bölgede yangının etkilerini azaltmak amacıyla soğutma çalışmaları devam ediyor.

ZARAR BÜYÜK, DESTEK BEKLENİYOR

Yangın sonucunda hem Resul Şen’in ot yığını tamamen yanarken, mahallede de büyük bir hasar ve tedirginlik oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi, ancak olayın ardından bölge halkı endişe içinde.Bölgedeki soğutma çalışmaları, yangının yeniden alevlenme riskine karşı devam ederken, yetkililer olayın detaylarını araştırıyor. 

İLGİLİ HABERLER