Taksiciyi Öldüren Katil İçin İstenen Ceza Belli Oldu

İzmir'de, taksi şoförü Oğuz Erge'nin trajik ölümüne yol açan olay, Delil Aysal isimli şüphelinin tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Olay, Aysal'ın Erge'yi silahla vurarak öldürmesi sonucu meydana geldi. Cumhuriyet savcısı, Aysal'a yönelik ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulundu.

ÜCRETİNİ ÖDEMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTMİŞ

Aysal, ifadesinde, olay anında kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını, taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istediğini ancak taksicinin pos cihazının şarjının bittiğini belirtmesi üzerine, ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettiğini söyledi. Ancak Erge'nin hemen ödeme yapılması gerektiğini söylemesi üzerine, Aysal'ın bir anlık sinirle hareket ettiği ve sonrasında pişmanlık duyduğu belirtildi. Aysal, olay yerinden ayrıldıktan sonra dönerek, Erge'ye ait telefonu kullanarak "kızım" diye kaydedilmiş bir numarayı arayıp durumu bildirdiğini ancak 112'yi aramadığını ifade etti.

ERGE’NİN KIZINI ARADI

Erge'nin kızı, babasının telefonundan kendisine gelen bir aramada, babasının ağır yaralı olduğunu ve ambulans çağırması gerektiğini öğrendi. Bu arada, Aysal'ın suç tarihinde tanınmamak için başını kapüşonla örttüğü ve yüzünü maskeyle kapattığı, ruhsatsız bir tabanca ile Erge'ye ateş ederek onu savunmasız bir durumda bıraktığı, ardından cep telefonu ve kablosuz kulaklığı yağmaladığı belirtildi.

Olay, Erge'nin 31 Ocak'ta saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden, Gaziemir'e gitmek isteyen kapüşonlu ve cerrahi maske takmış Delil Aysal'ı aracına almasıyla başladı. Gaziemir Belediyesi yakınlarına varıldığında, Aysal'ın arka koltuktan tabancayla üç el ateş ettiği ve Erge'nin ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Aysal, olay yerinden Erge'nin üzerindeki para ve eşyaları alarak kaçtı, ancak polisin geniş çaplı güvenlik kamerası incelemesi sonucu yakalandı.Bu olay, toplumda büyük üzüntüye yol açarken, adaletin yerini bulması için yürütülen hukuki süreç dikkatle takip ediliyor.

 

İLGİLİ HABERLER