Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Teknolojide Çığır Açtığımızı İfade Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Türkiye'nin teknoloji ekosisteminde çığır açtığını anlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, TÜBİTAK Kocaeli Fen Lisesi'nin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış törenine iştirak etti. Gebze TÜBİTAK yerleşkesindeki törende konuşan, Bakan Yardımcısı Coştu'nun yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, TÜSSİDE Müdürü İsmail Doğan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençler En Önemli Kaynak


Türkiye'nin yeni bir yüzyıla girdiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, şöyle dedi:

“Türk yüzyılı dediğimiz kavram sadece kabin sayısının artması değil. Türkiye aslında yüzyılın başında. Bu, Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı büyük atılımla örtüşen bir noktadır. Türkiye son 20 yılda başta teknoloji olmak üzere her alanda önemli ilerlemeler kaydetti. Bir kırılma noktasına ulaştı. Bu kırılma noktası tam olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına, yani ikinci yüzyıla denk gelmektedir. Öte yandan dünya da çok önemli bir dönüm noktasında. Birçok sektör ve alanda. Paradigmalar değişiyor ve dünya gerçekten yeni bir yüzyıla giriyor. Bu cumhuriyetimizin yeni yüzyılına denk geliyor. Bu dönüşüm aslında bize ve bizim gibi ülkelere yeni olanaklar, yeni oyun alanları, yeni fırsat alanları yaratıyor. dedi.

Teknolojide Yenilikler Devam Ediyor

Kocaeli'nin Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Coştu, şöyle devam etti:

"Kocaeli ekonomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle Türkiye'ye değer katan bir şehir, bunun bilincinde olmalıyız.. İçinde bulunduğumuz son durum. 20 yılda önemli ilerlemeler kaydeden, teknolojik, bilimsel ve endüstriyel alanlarda önemli ilerlemeler kaydeden ülkemizde bu fırsatların farkında olmalıyız. Türkiye'de 100'e yakın teknoparkımız var. Burada 10.000 civarında teknoloji şirketi ve 60.000 civarında araştırmacı insan kaynağıyla teknoloji üretiyor. Bugüne kadar 50.000'den fazla teknoloji ve Ar-Ge projesini hayata geçirdiler.
Fen liselerimizin temel bilimlerin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.

İLGİLİ HABERLER