Saldıray Berk Neden Öldü?

Emekli Orgeneral Saldıray Berk, Ankara'daki hastanede uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Berk'in cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Son Görevdeki Tören

Berk için düzenlenen cenaze töreninde, camide kılınan namazın ardından cenaze, top arabasına konularak askeri tören birliği eşliğinde alandan ayrıldı. Törene, Orgeneral Berk'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, diğer askeri yetkililer ve silah arkadaşları katıldı.

Bir Askerin Ebediyete Uğurlanışı

Tören, askeri protokole uygun olarak düzenlenirken, Orgeneral Berk'in askerlik kariyerine ve ülkeye hizmetine olan vefa gösterildi. Hayatını kaybeden Orgeneral Berk, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet etmiş ve 3. Ordu Komutanlığı görevinde bulunmuştu.

Berk’in Mirası ve Hatırası

Orgeneral Saldıray Berk, askeri kariyeri boyunca birçok önemli görevi başarıyla yürütmüş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli figürlerinden biri olarak anılmıştır. Cenaze töreninde kendisini sevenler ve meslektaşları tarafından son bir veda ile uğurlandı.

İLGİLİ HABERLER