Rusya'da Bombalı Saldırı Düzenleyen Terörist Bodrum'da Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'da bombalı saldırı gerçekleştiren teröristin Bodrum'da yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, teröristin Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov olduğu ve Moskova'da gerçekleştirdiği terör saldırısında iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Operasyonun Detayları

Bugün saat 10:30'da Rusya Interpol Birimi tarafından Türkiye Interpol/Europol Daire Başkanlığı’na telefonla yapılan bilgilendirmede, Evgenii Serebriakov’un Moskova’da bombalı araçla bir terör saldırısı düzenlediği ve bu saldırıda iki kişinin yaralandığı ifade edildi. Serebriakov’un Bodrum’a geldiği bilgisi de iletildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Serebriakov’un saat 09:40'ta Bodrum Havalimanı'ndan giriş yaptığı, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında adı geçmediği ve aktif bir UYAP kaydının bulunmadığı tespit edildi.

Koordineli Operasyon Sonucu Yakalandı

Bu gelişmelerin ardından, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla bir operasyon başlatıldı. Rusya INTERPOL Biriminden alınan kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs, Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yakalandı.

İLGİLİ HABERLER