Öldürülen Taksicinin Ailesinin Avukatından Açıklama: Failin Cezaevinde Saldırıya Uğradığı Haberi Gerçek Değilmiş!

İzmir'de bir yolcu tarafından vurularak hayatını kaybeden taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesi adına konuşan avukatlar, olayla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Avukatlar Oğuzhan Aslan, Ahmet Serkan Göktürk ve Orhan Bakkal'ın yaptığı açıklamada, cinayet zanlısı üzerindeki adli işlemlerin dikkatle izlendiği, İzmir Polis Müdürlüğü ve İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın olayı büyük bir özenle incelediği ifade edildi. Ayrıca, zanlının hapishanede saldırıya maruz kaldığı ve ciddi şekilde yaralandığına dair sosyal medyada dolaşan haberlerin de gündeme getirildiği belirtildi;

Bu paylaşım ve haberler gerçekliği yansıtmıyor. Müvekkillerimiz bu gibi haberlere maruz bırakıldıkça acılar katlanmaktadır. Müvekkillerimizin tek beklentisi, failin hak ettiği en ağır cezayı almasından başka bir şey değildir. Resmi makamlarca ve tarafımızca yapılacak açıklamalar dışındaki haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ayrıca bazı sosyal medya hesaplarında Oğuz Erge ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin adli sürecin başlaması için gerekli işlemler yapılacaktır. 

Ne Olmuştu?

İzmir'in Buca Gediz Mahallesi'nde, 31 Ocak'ta gece yarısı saat 03.30 civarında, bir taksi şoförü olan Oğuz Erge, yüzünde cerrahi maske ve kapüşonu olan, Gaziemir istikametine gitmek isteyen 19 yaşındaki Delil Aysal'ı yolcu olarak kabul etti. Gaziemir Belediyesi'nin yakınlarına gelindiğinde, Aysal arka koltuktan Erge'ye yönelik tabancayla üç defa ateş açtı. Ağır yaralanan Erge, acilen İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı fakat kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Erge'nin cebindeki para ve araçtaki diğer değerli eşyaları alıp olay yerinden kaçan Aysal, polisin geniş çaplı güvenlik kamerası incelemeleri sonucu, olay yerine yakın bir bölgede saklandığı evde düzenlenen operasyonla yakalandı ve tutuklandı. Tüm bu yaşananlar, taksi içerisinde bulunan kamera tarafından kayıt altına alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER