KYK Yurtlarının İncelenmesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi!

İktidar partileri AKP ve MHP'nin oylarıyla, KYK yurtlarında yaşanan sağlık ve güvenlik problemlerini inceleme talebi Meclis'te onaylanmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), öğrenci yurtlarındaki güvenlik ve sağlık sorunlarını mercek altına almak için sunduğu Meclis araştırması önerisi, diğer gündem maddelerinin önüne geçirilerek ele alınmasına rağmen iktidar partilerinin ret oylarıyla kabul edilmedi.

Konu hakkında Meclis'te görüş bildiren CHP'li Bülent Tezcan, "Sivas'tan Çorum'a, Ordu'ya dek pek çok KYK yurdunda yaşanan asansör kazalarına dikkat çekerek, öğrencilerin devlete emanet olduğunu ve yaşananların sadece istatistik olmadığını, gelecek nesilleri ilgilendiren bir mesele olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda, Aydın'da bir yurtta asansör kazası sonucu hayatını kaybeden bir öğrencinin babasının, devlete olan güvenini yitirdiğini dile getiren sözlerine yer veren İyi Parti (İYİP) Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, yönetim kadrolarında yaşanan liyakat sorunlarına ve devlete olan güvenin sarsılmasına işaret etti. Karakaş, iktidarın bu sorunlar karşısındaki tutumunu eleştirdi.

Öğrenci Yurtlarındaki Sorunlar Siyasi Cinayetlerin Göstergesi


HEDEP Dersim Milletvekili Ayten Kordu, öğrenci yurtlarındaki yaşam mücadelesini ve bunun sonuçlarını değerlendirirken, bu sorunların ihmal ya da kaza olmadığını, "siyasi cinayet" olarak nitelendirdi. Kordu, öğrencilerin barınma sıkıntısı çektiklerini, yüksek kira bedelleri nedeniyle ev tutamadıklarını ve eğitimi terk etmek zorunda kalarak işçi sınıfına katıldıklarını dile getirdi. Kordu, yurt bulamayan öğrencilerin cemaat ve tarikatlara itildiğini, ülkenin büyük bir kısmını yoksulluğa mahkum eden iktidarın ve ona destek veren blokların sorumlu olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER