Kocaeli Haber: 15 Dolandırıcı Şüphelisi Yakalandı!

İkiz çek dolandırıcılığı... Araçları ikiz çeklerle almaya çalıştılar iddiası...

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet üzerinden yüksek değerli ilanların sahipleriyle dolandırıcıların açık hatlar üzerinden iletişime geçtikleri bir dolandırıcılık olayını engellemek için harekete geçti. Bu olayda, binek otomobil, deniz motoru, forklift ve ATV gibi değerli eşyaların sahipleri, dolandırıcılar tarafından hedef alındı.

Dolandırıcılar, potansiyel kurbanlarına güven verici konuşmalar yaparak onları kandırdılar. İşbirlikçi oldukları kişilerle sürekli iletişim halinde oldukları ve anlaşma sağlandığında "ikiz çek" vererek, değerli eşyaları aldıkları ve ardından olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, bu dolandırıcılık olayına son vermek amacıyla siber suçların 23 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonu başlattı ve şüphelileri yakaladı. Toplamda, 14 kişiyi dolandıran ve 5 kişiyi dolandırmaya teşebbüs eden şüpheliler operasyon sonucu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Bu süreçte, 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 15 şüpheli ise tutuklandı.

Kaynak: İHA

İLGİLİ HABERLER