İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç İlçesindeki Altın Madeni Faciasıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bölgede yapılan incelemeler sonucunda, maden ocağından çıkarılan cevherin bulunduğu alanında kayma ve hızlı akma sonucu 10 milyon metreküp hacminde bir kütlenin oluştuğunu belirtti. Bu kütlenin yaklaşık 800 metrelik bir mesafede, ortalama saniyede 10 metre hızla hareket ettiği öngörülüyor. Maalesef, bu durumda 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

BAKN YERLİKAYA ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN BÖLGEYE SEVK EDİLDİĞİNİ BELİRTTİ

Yerlikaya, facianın yaşandığı ilk andan itibaren çok sayıda arama-kurtarma ekibinin bölgeye sevk edildiğini ve koordinasyonun sağlandığını belirtti. Toplamda 827 personel ve çeşitli ekipmanlarla birlikte çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda bilim insanlarının stabil alanların tespitine yönelik çalışmalar yaptığını aktardı.

Yerlikaya, gece boyunca çalışmaların sürdürülebilmesi için gerekli jeneratör ve aydınlatma ekipmanlarının temin edildiğini ve arama-kurtarma faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceğini sözlerine ekledi. Faciadan etkilenen madenciler, Erzincan halkı ve tüm millet için geçmiş olsun dileklerini iletti ve umutlu bir şekilde güzel haberleri paylaşma temennisinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER