Hem Kaza Yaptı Hem Kabul Etmedi! Gerçek Kamera Görüntüsüyle Ortaya Çıktı

Nevşehir'de, kaza yapan alkollü sürücü önce aracı kendisinin kullanmadığını iddia etti, ancak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerası görüntüleri sayesinde gerçeğin ortaya çıkmasıyla aracı kendisinin kullandığını itiraf etti.

Ardından ise gazeteciye, "Abi siz bu saatte ne geziyorsunuz? Bu çektiklerini paylaşacak mısın? Bunu herkes görsün, su yola akmış. Su olmasaydı ben şu an Avanos'taydım" dedi.

Olayın Detayları:
Kaza, gece saatlerinde Nevşehir'in 2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Üniversite Kavşağı'nda meydana geldi. 1.33 promil alkollü olan 19 yaşındaki Efe P., kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek önce orta refüje çıktı, ardından karşı şeride geçerek kaldırım taşlarına çarparak durdu. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İlk İddialar ve Gerçeklerin Ortaya Çıkışı:
Kaza yerinde inceleme yapan polis ekipleri, araçta yolcu olarak bulunduğunu iddia eden Efe P.'nin konuşmalarından ve durumundan şüphelendi. Aracın Efe P.'nin bir yakınının üzerine kayıtlı olması nedeniyle, polis ekipleri KGYS kameralarını inceledi. Kamera görüntüleri sayesinde, aracın Efe P. tarafından kullanıldığı tespit edildi.

İtiraf ve Tepkiler:
Polis ekiplerinin kaza görüntülerini izletmesi sonrası, Efe P. aracı kendisinin kullandığını itiraf etti. Alkol kontrolünde 1.33 promil alkollü olduğu belirlenen Efe P., "Ehliyet alalı iki yıl olmadı. Bu üçüncü kazam" dedi. Görüntü alan basın mensuplarına da "Abi siz bu saatte ne geziyorsunuz? Bu çektiklerini paylaşacak mısın? Bunu herkes görsün, su yola akmış. Su olmasaydı ben şu an Avanos'taydım" şeklinde konuştu. Ayrıca gazeteciye "tamam" işareti yaptı.

Sonuç:
Efe P.'ye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, araç da trafikten men edildi.

İLGİLİ HABERLER