Fahiş Kira Artışlarına Geçit Yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'nde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. TOBB Şura Salonu'ndaki bu özel etkinlikte, otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat hareketlerinin sona ermeye başladığını belirten Erdoğan, benzer bir normalleşmenin konut ve kira piyasalarında da beklendiğini vurguladı. "Piyasada fahiş fiyat hareketlerine neden olan kurum ve bireylerin karşısında duracağız ve onlara karşı ağır yaptırımlar getireceğiz." dedi.

Zorluklar Birlikte Aşılacak!

Erdoğan, daha önce 6 Şubat'ta yaşanan deprem nedeniyle ertelenen ödül töreninin 7 ay sonrasında gerçekleştiğine değindi ve depremde yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi. 2024'te deprem bölgesi için 1 trilyon lira ayıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı, şehirlerin yenilenmesi için 3 trilyon dolarlık bir bütçe öngördüklerini açıkladı.

Global ekonominin korona virüs salgını nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Ancak, devletimizin ve milletimizin birlikte hareket etmesiyle bu zorlu dönemi aşacağımıza inanıyorum." dedi. Ayrıca, ekonominin dengesini bozan ve vatandaşın alım gücüne zarar veren unsurlara karşı duracaklarının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER