Çalışma Saatleri Düşürülecek mi? Bakan Açıkladı!...

Manisa'da düzenlenen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı, Manisa Valisi Enver Ünlü, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

KADIN İSTİHDAMI ÖNEMLİ

Bakan Işıkhan, kadınların yenilikçi ve çözüm odaklı yaklaşımlarının önemine vurgu yaparak, kadın istihdamını önceliklendirdiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl boyunca 27 bin kadının çeşitli kurs ve programlardan yararlandığını, 877 bine yakın kadına ise iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdiklerini açıkladı. İş Pozitif programı kapsamında son iki haftada 15 bin 262 kadının işe yerleştirildiğini müjdeleyen Işıkhan, bu rakamların programın ve diğer istihdam politikalarının etkinliğini gösterdiğini ifade etti.

BİZDEN AÇIKLAMA GELMEZSE İTİBAR ETMEYİN!

Bakan Işıkhan, ayrıca esnek çalışma saatleri ve mesai saatlerinin düşürülmesi konusunda yapılan toplantılara değindi. Çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Işıkhan, işçi ve işverenin haklarını korumanın öncelikleri arasında olduğunu, Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı için çaba gösterdiklerini söyledi. Kamuoyunda yer alan haberlerin doğrudan kendilerinden bir açıklama gelmediği sürece dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

Toplantının sonunda Manisa Valisi Enver Ünlü, Bakan Işıkhan'a günün anısına bir hediye takdim etti. Bakan Işıkhan, daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kadın istihdamı konusunda öne çıkan firmalara plaketlerini takdim etti ve iş pozitif kadın standını ziyaret etti.

Bu açıklamalar, kadın istihdamının öneminin altını çizerken, çalışma saatleri ve esnek çalışma koşulları konusundaki gelişmelerin de yakından takip edilmesi gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER