Borsa Haftaya Nasıl Başladı?

Borsa İstanbul, haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,96 puanlık artışla yüzde 0,46 değer kazanarak 9.139,11 puana ulaştı.

Borsa İstanbul, haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,96 puanlık artışla yüzde 0,46 değer kazanarak 9.139,11 puana ulaştı. Bankacılık ve holding endeksleri sırasıyla yüzde 0,41 ve yüzde 0,50 artış gösterdi. Sektörel bazda en çok kazanç sağlayan yüzde 0,86 ile gıda içecek sektörü olurken, menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü yüzde 1,10 ile en fazla kaybı yaşayan sektör oldu.

Haftanın İlk İşlem Gününde Gözler Enflasyon Verilerine Çevrildi

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,05 değer kaybıyla 9.097,15 puandan tamamlamıştı. Yeni haftaya ise küresel piyasalardaki temkinli havaya rağmen yükselişle başladı.

Analistler, ABD'de yayımlanacak istihdam raporu başta olmak üzere, yoğun veri takviminin piyasalar üzerinde etkili olacağını belirtiyor. Yurt içinde ise gözler, enflasyon verilerine çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi oranlarına ilişkin yapıcı açıklamaları piyasalarda olumlu karşılandı. Şimşek, KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artışın olmayacağını ve motorlu taşıtlar vergisine ilişkin herhangi bir düzenlemenin gündemde olmadığını ifade etti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri ise destek olarak izleniyor. Yurt dışında veri gündeminin sakin olduğu bugün, yurt içinde enflasyonun yanı sıra finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları ve yükümlülükleri verileri de takip edilecek.

Bu hafta, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak önemli veriler ve gelişmeler yatırımcıların radarında olacak. Özellikle enflasyon verileri, piyasalardaki hareketliliği şekillendirecek ana faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER