Bolu'da 19 Yıldır Sır Olan Cinayet Çözüldü...

Bolu'nun Salıbeyler Mahallesi'nde 19 yıl önce işlenen ve faili meçhul olarak kalan cinayet dosyası nihayet çözüme kavuştu. 12 Mayıs 2005 tarihinde meydana gelen olayda, S.D. (29) isimli şahıs evinde ölü olarak bulunmuştu. Olay yerine intikal eden polis ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, S.D.'nin cinayete kurban gittiği belirlenmişti.

UZUN YILLAR ÇÖZÜLEMEMİŞTİ...

Uzun yıllar boyunca çözülemeyen cinayetin sırrı, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu aydınlatıldı. Cinayetin zanlısı olarak tespit edilen İ.Ç. (42), yıllar sonra aynı şehirde yaşadığı sırada polis ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan İ.Ç., yapılan sorgu ve işlemlerin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bolu kamuoyunu uzun yıllar meşgul eden bu davanın çözülmesi, şehirdeki birçok vatandaşı rahatlattı ve adaletin işlediğine dair inançları pekiştirdi.

Bu olay, uzun süreli faili meçhul dosyaların çözümüne yönelik olarak yapılan çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, olayın aydınlatılmasında emeği geçen tüm personel için bir takdir toplantısı düzenleyeceğini ve benzeri vakaların çözümü için çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi.

İLGİLİ HABERLER