Antarktika Artık Alarm Veriyor: Buzullar Eridi

Antarktika'da buzulların erime seviyesi hızlandı, mevcut buzul seviyesi azaldı.

Antarktika'nın insanlığın geleceği açısından en önemli bölge olduğunu belirten araştırmacılar, giderek artan küresel ısınma karşısında Antarktika bölgesinde deniz buzu seviyesinin önceki yıllara göre çok azaldığını ve azalan buzul seviyesinin hem deniz seviyesinde yükselmelere neden olduğunu ve bazı şehirlerin sular altında kalmasına yol açabileceğini, hem de yaşamın devamı açısından büyük endişe kaynağı olduğunu açıkladı.

İçilebilir sudan oluşan buzulların en önemli yaşam kaynakları arasında olduğunu belirten araştırmacılar, buzulların metrelerce altında ve içerisinde çeşitli virüslerin olabileceğini bunların yaşamın devamını etkileyebileceği görüşünde.

Amerika İnceledi, Uzmanı Uyardı

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi (NSIDC) tarafından çekilen Antarktika'ya ait uydu görüntülerini inceleyen Walter Meier, buzulların önceki yıllara göre çok fazla eridiğini ve bunun artık endişe kaynağı olarak kabul edilmesinin ötesinde olduğunu açıkladı.

Walter Meier tarafından incelenen uydu görüntülerine göre buzullar erimeye devam ediyor ve eriyen buzullar sadece insanlar için değil diğer tüm canlılar açısından da tehlike yaratıyor. Buzulların erimesini engellemek için acil önlemler alınmazsa gelecek yıllarda mevcut seviyenin çok daha altına düşülmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER