AMERİKA REHİNE TESPİTİ İÇİN GÖREV GÜCÜ KURACAK İDDASI

Milliyet'in haberine göre; ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Amerikan dış istihbarat teşkilatı CIA'nın, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki üst düzey yöneticilerinin ve rehinelerin yerlerini tespit etmek için yeni bir "görev gücü" kurduğunu iddia etti. Bu haber, adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılarak verildi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanının istihbarat teşkilatlarına ve Savunma Bakanlığı'na özel bir görev gücü oluşturulması ve Hamas liderlerine yönelik istihbarat faaliyetlerinin arttırılması yönünde talimat verdiği belirtildi. ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI) de Hamas'ı öncelik listesinde 4. seviyeden daha acil seviye olan 2. seviyeye yükseltti.

HAMASIN GÜCÜNÜN ÜÇTE BİRİ YOK EDİLDİ İDDİASI

Haberde, ABD'nin İsrail'e alt veya orta düzey Hamas mensupları hakkında istihbarat sağlamadığı, ancak İsrail'in 2023'ün sonuna kadar Hamas'ın gücünün üçte birini öldürdüğüne inandığı belirtildi. İsrail, Hamas'ın stratejik askeri liderliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Özellikle, Yahya Sinwar veya Hamas'ın askeri kanadının komutanı Muhammed Deif'in öldürülmesi veya yakalanması, İsrail için büyük bir zafer olacak ve Gazze'deki askeri harekatın sona erdirilmesi konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu'ya kamuoyundan daha fazla baskı yapılmasını sağlayacak.

KAYNAK

İLGİLİ HABERLER