13. Kocaeli Kitap Fuarı heyecanı başladı

Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarlarından biri olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 7-15 Ekim tarihlerinde kapılarını 13. kez kitapseverlere açacak.

Kocaeli Belediyesi kitapseverlere yönelik hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Kongre Merkezi otoparkına geçen yıl olduğu gibi dev çadırlar kurulacak. Geçtiğimiz yıl 9 gün boyunca yaklaşık bir milyon kişinin ilgisini çeken Kocaeli Kitap Fuarı, 315 yayıncı, 40 kitapçı ve 70 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdi; Röportajlar, imza günleri ve toplantılar dahil olmak üzere toplam 745 etkinlik düzenlendi. Bu yıl etkinlik sayısının artacağını ve ziyaretçi sayısının milyon barajını aşacağını öngören Büyükşehir Belediyesi, otoparktaki çadır alanını da genişletmeyi planlıyor.

 

13. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Kongre Merkezi'nin İzmit Körfezi'ne bakan otoparkında dev çadır kurulacak. Büyükşehir ekipleri 18 Eylül Pazartesi günü çadır kurmaya başlayacak. 7-15 Ekim tarihleri ​​arasındaki Emek ve Kitap Fuarı süresince Kongre Merkezi otoparkı acil durum araçları dışında kullanıma kapalı olacaktır.

 

Kocaeli Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kongre Merkezi ile D-100 karayolu arasında bulunan eski fabrikanın arazisine yaklaşık bin araçlık yeni bir açık otopark oluşturarak Kocaeli Kongre Merkezi, eğlence merkezinde etkinliklere gelen vatandaşların ulaşımını kolaylaştırdı. 18 Eylül-15 Ekim tarihleri ​​arasında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinliklere ve kitap fuarına gelen ziyaretçiler bu otoparkı kullanabilecek.

 

İLGİLİ HABERLER