weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Yerel Kocaeli’de 1999'dan Önce Yapılan Binalar Taramadan Geçirildi

Kocaeli’de 1999'dan Önce Yapılan Binalar Taramadan Geçirildi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde büyük kayıplar veren Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentte 1999’dan önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 binanın bulunduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Türkiye’de hiçbir şehir bu çalışmayı bitirmiş değil" dedi.

Kocaeli’de 1999'dan Önce Yapılan Binalar Taramadan Geçirildi 1
/ 6

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, meslek odaları ve birlik başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarıyla zaman zaman bir araya gelerek bu şehri ortak akılda yönetme noktasında fikir alışverişi yaptıklarını ifade ederek, "Teknik olarak rasyonel olanla akademik olarak rasyonel olanla siyaseten rasyonel olanın her zaman örtüşmediğini görüyorsunuz. Bir tarafta akademik akıl öbür tarafta olabildiğince meseleleri kurala bağlayan bir çerçeve ve bunu politik düzlemde uzlaştırma gibi bir meseleyi çözmemiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte bunun daha iyisini yapmak için mücadele vereceğiz" dedi.
Kocaeli’yi dirençli şehir haline getirebilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Büyükakın, "Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinin ilgili branşlarıyla bir çalışma yaptık. Şu anda cep telefonlarımızdan bu kentteki binaların riskli olup olmadığı konusunda her detayı görme imkanına sahibiz. 1999 öncesi yapılan binaların tamamı tarandı. Şehirde yaklaşık 315 bin bina var. Zemin ayrıca incelendi. 5 ayrı kategoride birinci derecede riskli ve 2,3,4,5 derecede riskli olarak zemin haritalarına veriler işlendi. Yine akademik çalışmalarla desteklendi" diye konuştu.
1999’dan önce inşa edilen binalardan hangilerinin riskli olduğuna ilişkin envanterin hazırlandığını kaydeden Büyükakın, " Türkiye’de hiçbir şehir bu çalışmayı bitirmiş değil. Şu anda bizim inşaat mühendislerimizi, oda başkanlarımızı Türkiye’nin çeşitli yerlerine davet ediyorlar. ’Siz bu çalışmayı nasıl yaptınız?’ diyorlar. Şu anda biz bu dönüşümün nasıl gerçekleşeceğiyle ilgili çalışıyoruz. Bunu yine arkadaşlarımızla belli aralıklarla görüşmeye devam ediyoruz. Herkes bu projeyi sahiplenirse biz bu kenti çok hızlı bir şekilde dönüştürebiliriz. Sivil yapılar mobilize olursa o zaman çok daha hızlı netice alırsınız. Önümüzdeki süreçte bizim bu tür büyük meseleleri halletme açısından sivil toplumu güçlendirmemizin kaçınılmaz olduğunu bunun aslında çağdaş bir yönetim açısından kaçınılmaz bir şey olduğunu anlatmaya devam etmemiz, her seferinde iyileştirmeler yaparak taşın üzerine bir taş daha koyarak adım adım oraya doğru gitmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

kaynak İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SEDAŞ ve TES-İŞ, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başladı

SEDAŞ ve TES-İŞ, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başladı