weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yerel 34 yıldır unutulmayan saldırı: Kimya mühendisinin yürek burkan anıları

34 yıldır unutulmayan saldırı: Kimya mühendisinin yürek burkan anıları

34 yıl önce bir saldırıda yaralanan emekli kimya mühendisi Halil İbrahim Demirbaş, mesleki tecrübelerini ve unutulmaz anılarını “Kimyasal Sorgular” kitabıyla paylaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
34 yıldır unutulmayan saldırı: Kimya mühendisinin yürek burkan anıları
Okunma Süresi: 2 dk

74 yaşındaki emekli kimya mühendisi Halil İbrahim Demirbaş, mesleki hayatı ve unutamadığı anılarıyla dikkat çekiyor. Demirbaş, 34 yıl önce yaşadığı bir saldırıda arkadaşının şehit olduğunu ve kendisinin yaralandığını belirtti. “Bu olayı hiçbir şekilde unutamıyorum” diyen Demirbaş, meslek hayatındaki tecrübelerini bir kitapta topladı.

Kriminal Laboratuvarlarının Kuruluşunda Yer Aldı

Halil İbrahim Demirbaş, liseden itibaren bilim yolculuğuna başladı. Berlin Teknik Üniversitesi ve Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nden mezun olduktan sonra, 1977’de kriminal laboratuvarlarda çalışmaya başladı. O dönemlerde kriminal bilgiye sahip kişilerin az olduğunu belirten Demirbaş, Almanya’da eğitim alarak ülkede bu alandaki çalışmaların gelişmesine katkı sağladı.

Unutulmaz Saldırı: Şehit ve Yaralılar

Demirbaş, Erzurum’da görev yaptığı sırada yaşadığı bir saldırının hayatında derin izler bıraktığını anlattı. PKK tarafından Iğdır Adliyesi’nin yakılmasının ardından inceleme yapmak üzere bölgeye gönderilen Demirbaş, dönüş yolunda teröristlerin çatışma çıkardığını belirtti. “Aracın şoförü şehit oldu. Ben ise sağ kalçamdan yaralandım. Arkamdaki uzun namlulu silahlardan çıkan mermilerin taşlara çarptığını gördüm” ifadeleriyle yaşadıklarını aktardı.

Kaçak Akaryakıt Analizleri

Demirbaş, meslek hayatı boyunca ilginç olaylarla da karşılaştı. Irak ve İran’dan kaçak yollarla getirilip satılan akaryakıtlarla ilgili analizler yaptı. Erzurum’daki laboratuvarında yüzde 1 oranında su katılmış yakıtların tespiti için önemli bulgular elde etti. Akaryakıt standartlarının rafineriler tarafından kontrol edilmesi gerektığini vurguladı.

Meslek Ötesi Bir Kitap: “Kimyasal Sorgular”

Demirbaş, 2001’de emekli olduktan sonra “Kimyasal Sorgular” isimli kitabını yazmaya başladı. Bu kitapta, uyuşturucu madde analizlerinden patlayıcı maddelere kadar birçok ayrıntıyı paylaştı. Kitabının hem üniversitelerde hem de sanayi alanında fayda sağlamasını umut ettiğini belirtti.

Geleceğe Aktarılan Değerler

İş ve hayat tecrübelerini kağıda dökerek yeni nesillere ilham olan Halil İbrahim Demirbaş, mesleki bilgi birikimini insanlarla paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Saldırıların yarattığı acının unutulamayacağını, ancak bilim ve bilgiyle geleceğe daha güvenli adımlar atılabileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Körfez’de yeni yİlk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Körfez’de yeni yİlk meclis toplantısı gerçekleştirildi