Yumurtalık Kanseri Belirtileri
Dünya çapında yaygın hastalıklardan biri de bu kanser türüdür. Yumurtalık kanseri belirtileri durumunuz varsa doktorunuz tam pelvik muayene, pelvik ya da vajinal ultrason ve kan testi gibi bazı mühim testleri uygulayabilir. Teşhis sürecinin bir parçası olarak doktorlar ayrıca tomografi veyahut bilgisayarlı tomografi taraması da yapabilir. Fakat yumurtalık kanserini teşhis etmenin en iyi ve en kesin yolu tabii ki de biyopsidir. Hastalık hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.
Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Çok sayıda vatandaş, yumurtalık kanserinin belirtileri hakkında araştırmalar gerçekleştirir. Yumurtalık kanseri belirtileri sıklıkla mide-bağırsak hastalıkları gibi daha az ciddi sorunlarla karıştırılabilir. Şu anda uzmanlar, belirtilerin sıklığı ve kombinasyonunun doktorların yumurtalık kanseri ile diğer problemler arasında ayrım yapmasına destek olabileceğine inanıyor. Üç haftadan fazla şu belirtileri görüyorsanız; mutlaka doktora başvurmalısınız: acil ve sık idrara çıkma, karın ve pelvik tabanda ağrı, yeme zorluğu, karın hacminin artması ve daimî şişlik. Yumurtalık kanseri olan kadınların yukarıda açıklanan durumlardan bir veyahut daha çoğunu sıklıkla yaşaması muhtemeldir. Bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler, anormal vajinal kanama, yorgunluk ve beklenmedik kilo kaybı veya artışı gibi başka yumurtalık kanseri belirtileri de oluşabilmektedir. Bu kanserin belirtileri hakkında söylememiz gerekenler bu şekildedir.
Yumurtalık Kanseri Tedavisi Nasıldır?
Yumurtalık kanseri belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, bu hastalığın tedavisini de araştırır. Yumurtalık kanseri global çapta en sık görülen yedinci kadın kanseridir. Diğer yandan en ciddi jinekolojik kanserdir. Teşhis edilmesi zor olan rahatsızlığın görünürde bir sebebi bulunmaz ve her yaşta ortaya çıkabilir. Fakat esas olarak elli yaş üstü kadınları etkiler. Yüksek ölüm oranına karşın hastalığın çeşitli tedavi biçimleri bulunur. Tedavi seçimi hastalığın evresine, hastanın yaşına, tümörün tipine ve evrelemesine bağlı olacaktır. Eğer rahatsızlık erken teşhis edilirse, özellikle de genç kadınlarda, sadece etkilenen yumurtalığın alınması mümkün olabilmektedir. Bu hastalığın tedavi seçenekleri arasında kemoterapi ve radyoterapi öne çıkar. Kimi durumlarda ise ameliyat ile hastalık tedavi edilir.