weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Yeni Araştırma: Tip 1 Diyabete Karşı Devrim Niteliğinde Bir Monoklonal Antikor İlacı

Yeni Araştırma: Tip 1 Diyabete Karşı Devrim Niteliğinde Bir Monoklonal Antikor İlacı

Bilim insanları, tip 1 diyabetin başlangıcını önleyebilen ve hatta mevcut durumları tersine çevirebilecek yeni bir ilaç üzerinde çalışıyorlar.

Yeni Araştırma: Tip 1 Diyabete Karşı Devrim Niteliğinde Bir Monoklonal Antikor İlacı
Okunma Süresi: 2 dk

 

Devrim Yaratan Buluş: mAb43 İlacı

Bilim insanları, tip 1 diyabetin başlangıcını önleyebilen  ve hatta mevcut durumları tersine çevirebilecek yeni bir ilaç üzerinde çalışıyorlar. Johns Hopkins Medicine'deki araştırmacılar tarafından geliştirilen mAb43 adlı monoklonal antikor, insülin üreten beta hücrelerini koruyarak, onların ömrünü uzatabiliyor. Bu antikor, hastalığın henüz erken evrelerinde bile, diyabeti geri döndürebilme potansiyeline sahip.

Monoklonal Antikorlar

Monoklonal antikorlar, belirli hedeflere saldırmak üzere tasarlanmış özelleştirilmiş proteinlerdir. Bu antikorlar, vücuttaki yabancı patojenleri hedef alarak onları yok eder ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. mAb43, bu teknolojiyi kullanarak, beta hücrelerine bağlanır ve onları bağışıklık sisteminin saldırılarından koruyan bir kalkan görevi görür.

Yapılan Araştırma ve Bulgular

Araştırmacılar, mAb43'ü genetik olarak tip 1 diyabete yatkın olan 64 fare üzerinde test eder. Fareler 10 haftalıkken başlanan tedavi, haftalık mAb43 enjeksiyonları ile 35 hafta sonunda tüm farelerin diyabet geliştirmemesini sağlar. İlginç bir şekilde, tedavi başladıktan sonra diyabet belirtileri gösteren bir fare bile, deneyin sonunda sağlıklı durumda.

Çalışma yazarı Devi Kasinathan, mAb43'ün, insülin tedavisi ile birlikte kullanıldığında, zamanla insülin kullanımının kademeli olarak azaltılmasını sağlayabileceğini belirtiyor. Bu, hastaların yaşam kalitesini artırabilir ve sürekli insülin takviyesine olan ihtiyacı azaltabilir. Ayrıca, tedavi edilen farelerin yaşam süresinin önemli ölçüde uzadığı gözlemleniyor.

Her ne kadar bu antikorlar büyük umut vaat etse de, monoklonal antikor tedavilerinin maliyeti, yaygın kullanım için önemli bir engel teşkil edebilir. Araştırmacılar, bu maliyetleri düşürmeye yönelik çözümler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Ekip, klinik denemeler yapmadan önce insanlar için güvenli ve etkili bir versiyon geliştirmeyi hedefliyor.

Bu ilaç, tip 1 diyabetin tedavisi için önemli bir ilerleme olabilirken, geniş çapta kullanımının önündeki maliyet ve erişilebilirlik engellerinin üstesinden gelinmesi gerekiyor. Bu araştırma, diyabet yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acun Ilıcalı'nın Kocaeli'de Yaşayan Amcası Vefat Etti...

Acun Ilıcalı'nın Kocaeli'de Yaşayan Amcası Vefat Etti...