Türk kahvesi, Türk mutfağının en vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Türk kahvesi yapımı kolay gibi gözüksede bazıları için çok zor olabiliyor. Bol köpüklü türk kahvesi yapmak artık çok kolay! Bu makalemizde sizlere vereceğimiz ipuçları ile Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? sorusunu ortadan kaldırıyoruz... İyi okumalar!
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bol köpüklü bir türk kahvesi için, kahve çekirdeklerinin çok ince toz gibi çekilmesi gerekmektedir. Gelelim malzemelere;
- Türk kahvesi
- Şeker ( İsteğe göre)
- Su
- Çay kaşığı
- Cezve/ Kahve makinesi
Yapım Aşaması;
- Öncelikle, cezve veya kahve makinenizin içine her fincan kahve için bir fincan su koyun,
- Her fincan kahve için de 1 çay kaşığı tepeleme kahve koyun ( şekerli içenler için 1 tatlı kaşığı silik toz şeker veya küp şeker)
- Tüm malzemeleri koyduktan sonra su, şeker ve kahve birbirleriyle bütünleşene kadar karıştırın, ( ocağa aldıktan sonra karıştırılmayacak)
- Cezvede yapıyorsanız, ocağınızın küçük bölümüne cezveyi koyun ve kısık ateşte pişirin, makinede yapıyorsanız sadece tuşuna basmanız yeterli,
- Kahve köpürmeye ve hafif taşmaya başladıktan sonra ocaktan veya makinadan alıp fincanlara yarım yarım kahveyi dökerek köpüğünü fincanlara paylaştırın,
- Kalan kahveyi tekrardan kaynatın ve tüm fincanları doldurun. ( 1 dakika kısık ateşte yeterli)
Bol Köpüklü Türk kahvesi Nasıl Yapılır?
Bol köpüklü türk kahvesi yapmak için çok basit yöntemleri sizlerle paylaşacağız... Köpüğü bol olsun istiyorsanız bu dediklerimizi bir yere not alın!
- Türk kahvesinin orta kavrulmuş olmasına dikkat etmelisiniz, eğer sert kavrulmuş olursa çok acı bir tat olur.
- Elinizi korkak alıştırmayın! Kaşığa kahveyi koyarken tepeleme koyarsanız kahve daha yoğun ve daha güzel olacaktır.
- Tahta kaşık kullanın! Kahveyi cezveye veya makineye koyarken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Eskilere göre kahveye metal değdiğinde asıl olan tadı bozulduğu söyleniyor. Deneyin ve görün...
- Buz gibi bir soğuk su kullanın! Türk kahvesini musluk suyu veya oda sıcaklığında duran su ile yapmayın. Soğuk su kullanırsanız eğer kahveniz hem daha lezzetli olur hemde köpüğü fincanlardan taşar!
Bu ipuçları ile bol köpüklü türk kahvesi yapmak artık çok kolay. Şimdiden Afiyet olsun!