weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tiroid Kanseri Belirtileri

Tiroid Kanseri Belirtileri

Tiroid Kanseri Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Tiroid kanseri belirtileri çoğu zaman fark edilmez, belli etmeden ilerleyen bir hastalıktır. Bununla beraber; boyunda şişlik, boyunda kitle ya da nodül, seste kısılma, boyunda ağrı, yiyecekleri yutmakta zorluk yaşamak, boğazda tıkanma hissi, lenf bezlerinin büyümesi, ani kilo kaybı, idrara sık gitme ve yüksek seviyede terleme bu kanser türünün en büyük habercileridir.

 

Tiroid Kanseri İlk Nereye Sıçrar?

Tiroid kanserinin belirtilerini öğrenen herkes, tiroid kanseri ilk nereye sıçrar sorusunu sorar. Bu kanser çeşidi, genellikle ilk olarak tiroid bezinde kendini gösterir. Bu durum, bezin boyutsal açıdan büyümesine yol açar. Hastalığın ilerlemesi halinde çevre dokularda da büyüme görülebilir. İlk önce boyunda yer alan lenf bezlerine müdahale edilir. Kanserin başka yerlere sıçramaması adına cerrahi operasyon gerekebilir.

 

Tiroid kanseri ilk nereye sıçrar sorusunu yanıtladığımıza göre şunu da söylemekte fayda var diye düşünüyoruz: Tiroid kanseri nadiren de olsa kemik sistemine, akciğere ya da diğer organlara yayılabilir. Tedavi edilmemesi durumunda hastalığın ciddiyeti daha da artar. Uzman bir hekim ile yola devam etmek, hastalığın tedavisini mümkün kılacaktır.

 

Tiroid Kanseri Kan Tahlilinde Belli Olur mu?

Günümüzde birçok kanser türü kan tahlili ile ortaya çıkabiliyor. Peki tiroid kanseri kan tahlilinde belli olur mu? Tiroid kanseri teşhisi çoğunlukla kan tahlilleri ile doğrulanmaz. Farklı tıbbi görüntüleme ve biyopsi yöntemleri ile teşhis sağlanabilir. İlk adım uzman bir doktorun muayene işlemini gerçekleştirmesidir. Ardından hasta birey ultrasona alınır.

 

Tiroid kanseri kan tahlilinde belli olur mu sorusunun alternatif bir başka cevabı ise şöyledir: Tiroid bezlerinin ürettiği T3 ve T4 hormonları vardır. Bu hormonlarda herhangi bir bozukluk varsa ve bundan kaynaklı kanser hücreleri oluştuysa kan tahlilinde görülme ihtimali doğar. Fakat bu da her zaman garanti bir sonuç olmayabilir, doktor sizden daha detaylı tetkikler yaptırmanızı isteyebilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bacakta Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Bacakta Damar Tıkanıklığı Belirtileri