weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Time Dergisi Onu Yılın Kadını Seçti: Taylor Swift Kimdir Ne iş Yapar?

Time Dergisi Onu Yılın Kadını Seçti: Taylor Swift Kimdir Ne iş Yapar?

Time Dergisi Onu Yılın Kadını Seçti: Taylor Swift Kimdir Ne iş Yapar?
Okunma Süresi: 3 dk

Time dergisi onu yılın kadını seçti. Taylor Swift kimdir, ne iş yapar, Time dergisi onu neden yılın kadını seçti bakalım. Taylor Swift, 13 Aralık 1989 doğumlu, Amerikalı bir şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu, yapımcı ve klip yönetmenidir. 12 Grammy ödülü sahibi olan Swift, müzik kariyerine country müzikle başladı ve zamanla pop, rock, synthpop gibi farklı türlerde de eserler verdi. Pensilvanya'da doğan ve büyüyen Swift, 14 yaşında Nashville, Tennessee'ye taşınarak müzik kariyerine adım attı. İlk albümü "Taylor Swift"i 2006'da çıkardı ve bu albüm Billboard 200 listesinde beş numaraya kadar yükseldi. İkinci albümü "Fearless", 2008'de yayımlandı ve büyük başarı elde etti. Swift, "Fearless" albümüyle Grammy'de Yılın Albümü ödülünü kazanarak bu ödülü kazanan en genç sanatçı oldu.

ALBÜMLERİ İLE TAYLOR SWİFT BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI ELDE ETTİ

Swift, "Speak Now", "Red", "1989", "Reputation", "Lover", "Folklore" ve "Evermore" gibi albümleriyle de başarılarını sürdürdü. "1989" albümüyle pop müziğe geçiş yaptı ve bu albümle de Yılın Albümü Grammy'sini kazanarak bu ödülü iki kez kazanan ilk kadın oldu. "Folklore" albümüyle Billboard 200 listesinde 7 hafta boyunca zirvede kalarak The Beatles'ın rekoruna ortak oldu ve en uzun zirvede kalan kadın sanatçı unvanını elde etti.

Swift, aynı zamanda oyunculukla da ilgilenmiş ve "Kanıt Peşinde", "New Girl", "Sevgililer Günü", "Loraks", "The Giver", "Cats" ve "Amsterdam" gibi yapımlarda rol almıştır. Sanatçı, hayır işleriyle de tanınmakta ve LGBT hakları, çocuk eğitimi gibi konularda aktif olarak çalışmaktadır. Toplamda 50 milyonu aşkın albüm ve 150 milyon single satışıyla dünya genelinde en çok satan müzik sanatçılarından biri olan Swift, Nashville Songwriters Association ve Songwriters Hall of Fame tarafından ödüllendirilmiştir. Ayrıca, "Rolling Stone" dergisi tarafından Tüm Zamanların En İyi 100 Söz Yazarı'ndan biri olarak listelenmiştir. Swift, müzik kariyeri boyunca 12 Grammy, 1 Emmy, 23 Billboard Müzik Ödülü ve 12 Country Müzik Ödülü kazanmıştır ve 6 Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutmaktadır. "Time" dergisi tarafından Dünyadaki En Etkili 100 İnsan'dan biri olarak seçilmiş, "Forbes" dergisi tarafından müzikte en çok kazanan kadınlar ve Dünyanın En Güçlü 100 Kadını listelerinde yer almıştır. Swift, 3 farklı müzik türünde Grammy Ödülleri'nde "Yılın Albümü" ödülünü kazanan tek sanatçıdır ve BRIT Ödülleri’nde "Global İkon" ödülüne layık görülmüştür.

Swift'in müzikal başarıları ve etkisi, onu 21. yüzyılın en önemli ve etkili müzik sanatçılarından biri yapmaktadır. Onun şarkıları, gençler ve genç yetişkinler arasında özellikle popülerdir ve şarkı sözleri, kişisel deneyimlerden ve duygusal ifadelerden ilham alır. Swift, müzik endüstrisindeki başarısının yanı sıra, sosyal medya ve popüler kültürde de önemli bir figürdür.

kaynak: wikipedia

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sevcan Orhan Taklit Yeteneği İle Hayran Bırakıyor

Sevcan Orhan Taklit Yeteneği İle Hayran Bırakıyor