weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tarhana Nasıl Yapılır?

Tarhana Nasıl Yapılır?

Tarhana, Türk mutfağının geleneksel çorbalık malzemelerinden biridir. Özellikle kış aylarında, soğuk günlerde içimizi ısıtan tarhana çorbası, fermente edilmiş buğday unu ve yoğurtla yapılan bir lezzettir. İşte evde tarhana yapımı:

Tarhana Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 1 dk


Tarhana, Türk mutfağının geleneksel çorbalık malzemelerinden biridir. Özellikle kış aylarında, soğuk günlerde içimizi ısıtan tarhana çorbası, fermente edilmiş buğday unu ve yoğurtla yapılan bir lezzettir. İşte evde tarhana yapımı:

Malzemeler


1 kg yoğurt
500 gr domates
300 gr kırmızı biber
200 gr soğan
1 baş sarımsak
1 kg un
1 demet nane
1 demet maydanoz
Tuz


Adım Adım Tarhana Yapımı


1. Sebzeleri Hazırlayın: Domates, biber, soğan ve sarımsağı yıkayıp doğrayın. Tüm sebzeleri bir tencereye koyun ve kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Karışımı Yoğurun: Pişen sebzeleri yoğurt ve un ile karıştırın. İnce doğranmış nane ve maydanozu ekleyin. Tuzunu da ilave ederek iyice yoğurun. Bu karışımın mayalanması için üzerini örtüp bir gün bekletin.

3. Kurutma: Ertesi gün, karışımı küçük parçalar halinde temiz bir bez üzerine serin ve güneşte kurutun. Kurutma işlemi yaklaşık 1 hafta sürebilir. Kuruyan tarhanaları rondodan geçirin veya elle ufalayın.

4. Saklama: Ufalanan tarhanayı cam kavanozlarda veya bez torbalarda serin ve kuru bir yerde saklayın. Kış aylarında, çorba yapmak için kullanabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?