weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Sahurda Bunları Yerseniz Gün Boyu Acıkmazsınız...

Sahurda Bunları Yerseniz Gün Boyu Acıkmazsınız...

Gün boyu acıkmamak için sahurda ne yemek gerekli? Uzmanlara göre bol bol lifli besin tüketmek iyi geliyor. Bunlar kolay kolay acıktırmıyor...

Sahurda Bunları Yerseniz Gün Boyu Acıkmazsınız...
Okunma Süresi: 2 dk

Sahurda, gün boyu acıkmamak için lifli yiyecekler tüketmek gerekli. Lifli yiyecekler neden acıktırmıyor önce bu konuya bakalım:

Lifli yiyeceklerin acıktırmama özelliği, lifin sindirim sistemi üzerindeki etkilerinden kaynaklanır. Lif, iki türde bulunur: çözünür ve çözünmez. Çözünür lif, su ile birleştiğinde jel benzeri bir kıvam oluşturur ve sindirim sürecini yavaşlatır. Bu, mide boşalmasının gecikmesine ve dolayısıyla daha uzun süre tokluk hissi yaşanmasına neden olur. Çözünmez lif ise sindirim sisteminden geçerken çok az değişir ve hacim kazandırarak bağırsak hareketlerini düzenler. Bu da yemeklerin sindirim sisteminden daha yavaş geçmesini sağlayarak tokluk süresini uzatır.

Lifli yiyecekler ayrıca kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Lif, karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekerindeki ani yükselmeleri ve düşüşleri önler. Bu, özellikle çözünür lif açısından zengin gıdalar için geçerlidir. Kan şekerinin daha istikrarlı olması, açlık krizlerinin ve aşırı yeme isteğinin önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, lifli gıdalar tüketmek, gün boyunca daha dengeli bir enerji seviyesi ve azalan açlık hissi sağlar.

Son olarak, lifli yiyecekler genellikle daha fazla çiğneme gerektirir ve bu da yeme süresini uzatır. Yavaş yemek yeme, beyne doygunluk sinyallerinin ulaşması için daha fazla zaman tanır, böylece daha az yemek yememize neden olur. Ayrıca, lif açısından zengin diyetler genellikle daha düşük kalorili olma eğilimindedir ancak yüksek hacimleri nedeniyle mideyi doldurur, bu da bireyin daha az kalori almasına rağmen doymuş hissetmesini sağlar. Bu özellikler, lifli yiyeceklerin neden daha uzun süre tok tuttuğunu ve sık sık acıkmayı önlediğini açıklar.


Sahurda Tüketilecek Yiyecekler 

Yiyeceklerİçecekler
Yulaf ezmesiSu
Tam buğday ekmeğiSüt
YumurtaYeşil çay
Lor peyniriBitki çayları
ZeytinTaze sıkılmış meyve suyu
Domates
Salatalık
Beyaz peynir
Tam tahıllı tost
Avokado
Fındık, ceviz, badem
Kuru kayısı, kuru incir
Taze meyveler (elma, muz vb.)
Yoğurt
Mercimek çorbası
Tavuk göğsü
Balık
Kepekli makarna
Kinoa
Humus

Bu liste, sahurda tüketilebilecek besleyici ve uzun süre tok tutabilecek yiyecek ve içecekleri içermektedir. Uzun saatler boyunca açlık ve susuzluğu en aza indirmek için yüksek lifli, proteinli ve düşük glisemik indeksli gıdalar tercih edilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yarından İtibaren Propaganda Serbestliği Başlayacak Bazı Seçim Yasakları Yürürlüğe Girecek

Yarından İtibaren Propaganda Serbestliği Başlayacak Bazı Seçim Yasakları Yürürlüğe Girecek