weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça Tarifi

Merhabalar.. Sizlere nefis, yumuşacık bir poğaça tarifini aşağıdaki yazımızda aktaracağız.

Pofuduk Poğaça Tarifi
Okunma Süresi: 3 dk

Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk poğaça, yumuşak ve hafif kabaran bir hamura sahip, içi dolgun ve lezzetli bir poğaça çeşididir. İşte pofuduk poğaça tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt    
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket  instant maya veya 25 gram yaş maya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
  • İç malzemesi için isteğe bağlı peynir, zeytin, sucuk vb.

Yapılışı:

  1.Öncelikle mayayı sütün içinde eritin. Eğer instant maya kullanıyorsanız, mayayı direkt olarak sıvı malzemelerin içine ekleyebilirsiniz. Yaş maya kullanıyorsanız, mayayı ufalayarak süt ile karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.

  2.Bir karıştırma kabında süt, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu birleştirin.

  3.Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı, ancak çok sert de olmamalı.

  4.Hamuru örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.

  5.Mayalanan hamuru tezgaha alın ve küçük parçalar koparıp yuvarlayın. İsteğinize bağlı olarak tüm yuvarlanan parçaların içine peynir, zeytin veya sucuk gibi malzemeler koyabilirsiniz.

  6.Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  7.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp ve ılık yada soğuk olarak servis yapın.

ÇOK YUMUŞAK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Poğaça Püf Noktaları Nelerdir?

Poğaça yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. İşte bu püf noktalara dikkat ederseniz harika bir poğaça elde etmiş olursunuz:

  1. Mayalama Süresi: Hamurunuzun güzelce mayalanması için yeterli zaman tanıyın. Hamurun iki katına çıkması için genellikle yaklaşık 1 saat kadar mayalanma süresi yeterlidir.

  2. Un Miktarı: Hamurunuzun kıvamını kontrol ederken un miktarını azar azar ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı, ancak çok sert de olmamalı.

  3. Sıvı Malzemelerin Oranı: Sıvı malzemelerin oranı poğaçanın yumuşaklığını belirler. Süt ve yoğurt gibi sıvı malzemelerin oranını doğru ayarlayarak daha yumuşak bir poğaça elde edebilirsiniz.

  4. Pişirme Süresi: Poğaçalarınızın pişme süresini doğru ayarlamak önemlidir. Pişirme süresi ve sıcaklığı poğaçaların içini pişirirken dışının da kızarmasını sağlamalıdır.

  5. Fırın Ayarı: Poğaçaların daha yumuşak olması için fırınınızın sıcaklığını doğru ayarlayın. Genellikle 180 derecede pişirme uygun olacaktır.

Bu püf noktalarına dikkat ederek, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar elde edebilirsiniz .Afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beze Tarifi

Beze Tarifi