weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Muş Göl ve Barajlarına 4 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı: Ekonomiye Can Suyu

Muş Göl ve Barajlarına 4 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı: Ekonomiye Can Suyu

Muş’ta 4 milyon sazan yavrusu göl ve barajlara bırakıldı. Ekonomiyi ve amatör balıkçılığı destekleyen bu proje, aynı zamanda doğanın korunmasına da büyük katkı sağlıyor.

Muş Göl ve Barajlarına 4 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı: Ekonomiye Can Suyu
Okunma Süresi: 2 dk

Muş'ta İç Suların Balıklandırılması projesi kapsamında, Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde kentteki göl ve baraj göletlerine tam 4 milyon sazan balığı yavrusu bırakıldı. Proje, yerel ekonomiyi desteklerken, aynı zamanda doğal popülasyonun korunmasına büyük katkı sağlıyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BALIKÇILIKTA YENİ ADIMLAR ATIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü’nün her yıl hayata geçirdiği balıklandırma çalışmaları bu sene de hız kesmeden devam etti. Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden getirtilen aynalı ve pullu sazan yavrularının Muş’un dört bir yanındaki gölet ve barajlara bırakıldığını açıkladı. Tabanlı Göleti, Hamurpet Gölü, Haçlı Gölü, Alparslan 1 ve Alparslan 2 Baraj Göletleri bu çalışmanın ana durakları oldu.

Gün, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sene 4 milyon sazan yavrusu ile balık popülasyonunun korunmasına yönelik önemli bir adım attık. Bu çalışma, aynı zamanda amatör balıkçılık açısından da bölgemize katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 3.5 milyon yavru bırakmıştık, bu sene rakamı daha da artırdık," dedi.

BALIKÇILIKTA EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR

Muş'un ekonomisi de bu projeden olumlu etkileniyor. Yavru sazan balıkları sayesinde hem yerel balıkçılar hem de bölgedeki su kaynakları canlanıyor. Bu, hem sürdürülebilir balıkçılığı teşvik ediyor hem de yerel üreticilere kazanç kapısı sağlıyor.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı HAYDİ ekipleri, kaçak avlanmanın önlenmesi adına balıklandırma çalışmalarına katılarak güvenliği sağlıyor. Jandarma ekipleri, özellikle yasak zamanlarda barajlar ve sulak alanlarda kaçak avlanmayı önlemek için 7/24 görev başında. Proje sayesinde doğaya zarar verilmeden, sürdürülebilir bir balıkçılık faaliyeti sürdürülmesi amaçlanıyor.

ÇEVREYİ KORUMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK

Bölgedeki göl ve baraj göletlerine bırakılan sazan yavruları, sadece amatör balıkçılar için değil, ekosistemin dengesinin korunması için de büyük önem taşıyor. Doğal denge korunurken, bölgedeki su kaynakları zenginleşiyor ve sürdürülebilir balıkçılık teşvik ediliyor.

Balıklandırma çalışmaları hem çevrenin korunmasını sağlıyor hem de bölgedeki insanların geçim kaynaklarını artırıyor. Bu projelerin düzenli olarak hayata geçirilmesi, su ürünleri sektöründe önemli bir yer edinmeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Rallisi Heyecanı 41. Kez Başlıyor

Kocaeli Rallisi Heyecanı 41. Kez Başlıyor