Kocaeli
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Mersin sahilleri plastiksiz geleceğe adım atıyor: Yeni projeyle hedeflenenler

Mersin sahilleri plastiksiz geleceğe adım atıyor: Yeni projeyle hedeflenenler

Mersin sahilleri plastiksiz geleceğe hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, sahil şeridine içme suyu çeşmeleri ve plastik toplama kumbaraları yerleştirdi. Peki, proje ile başka neler hedefleniyor? İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahil şeridini plastik atıklardan arındırmak amacıyla önemli bir adım attı. 'Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz' projesi kapsamında, sahil bölgesine içme suyu çeşmeleri ve plastik toplama kumbaraları yerleştirildi. Proje, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı ile destekleniyor ve plastik atıkların çevreye verdiği zararlara karşı farkındalık yaratmayı hedefliyor. Vatandaşların atık yönetimi konusunda bilinçlenmesi ve geri dönüşüm alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor.

Projenin Temel Hedefleri

Projenin en önemli hedeflerinden biri, plastik kullanımını azaltarak toplumda farkındalık oluşturmak. Sahillere yerleştirilen basketbol potası şeklindeki atık toplama kumbaraları, atık toplamayı eğlenceli hale getirirken, vatandaşların dikkatini çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca, su çeşmeleri sayesinde plastik şişe kullanımının azaltılması hedefleniyor. Bu sayede, denizlere ulaşması muhtemel plastik atık miktarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Plastik Atıkların Toplanma Yöntemleri

Proje kapsamında plastik atıklar üç farklı şekilde toplanıyor: sahil şeridine yerleştirilen kumbaralar, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'ni ziyaret eden öğrencilerin getirdiği atıklar ve Büyükşehir Belediyesi birimlerindeki mavi kapak toplama kutuları. Toplanan bu atıklar, geri dönüşüm sürecine dahil edilerek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanıyor.

Geri Dönüşüm Süreci ve Saksı Üretimi

Toplanan plastik kapaklar, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde bulunan kırıcı makinelerinde öğütülerek hammaddeye dönüştürülüyor. Daha sonra, bu hammadde enjeksiyon makinesi yardımıyla süs bitkisi dikilebilecek saksılara dönüştürülüyor. Bu sayede atıklar, yeniden kullanıma kazandırılarak döngüsel ekonomiye katkı sağlanıyor.

Vatandaşların Projeye Bakışı

Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesini olumlu karşılıyor. Projenin, plastik atıkların çevreye verdiği zararlara karşı önemli bir farkındalık oluşturduğu ve geri dönüşüm alışkanlıklarını teşvik ettiği belirtiliyor. Sahillere yerleştirilen kumbaraların ve su çeşmelerinin, vatandaşların daha bilinçli davranmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *