weather
15°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam MasterChef Eli Böğründe Tarifi: Maraş Usulü Nasıl Yapılır?

MasterChef Eli Böğründe Tarifi: Maraş Usulü Nasıl Yapılır?

MasterChef 2024'te yarışmacılar, son bölümde Maraş yöresine ait eli böğründe yemeğiyle eleme potasına girdi.

MasterChef Eli Böğründe Tarifi: Maraş Usulü Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 2 dk

MasterChef 2024'te ekranlara damgasını vuran tariflerden biri, Maraş usulü eli böğründe yemeği oldu. Nefis tarif, hem yarışmacılar hem de izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Eli Böğründe Nedir?

Eli böğründe, Türk mutfağının özellikle Kahramanmaraş yöresine ait geleneksel bir yemektir. İsminden de anlaşılacağı gibi "eli böğründe" ifadesi, etin ağır ağır pişerken kıvamını almasını ve adeta böğründe dinlenmesini simgeler. Bu tarifte, etin ve sebzelerin lezzeti fırında birleşerek ortaya eşsiz bir aroma çıkarır.

Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 gram kuzu ya da dana et (tercihinize göre)
  • 2 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı soğan (arpacık soğan da kullanılabilir)
  • 3 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine: Küçük parçalar halinde doğranmış kuyruk yağı ya da tereyağı

Hazırlık Aşamaları

Sarımsakları soyduktan sonra biberleri, soğanları ve domatesleri iri iri doğrayın. Eti fırın tepsinizin tam ortasına alın, ardından tuz ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Etin kenarlarına doğradığınız sebzeleri yerleştirin ve yağını ekleyin. Dilerseniz kuyruk yağı kullanarak ekstra lezzet katabilirsiniz. Pişirme kağıdını suyla hafifçe ıslatıp tepsinin üzerini kapatın.

Püf Noktaları Nelerdir?

  • Et Seçimi, kuzu eti, eli böğründe tarifinde daha yumuşak ve aromatik sonuçlar verir. Dana eti ise daha yoğun bir tat elde etmek isteyenler için idealdir.
  • Sebze Dizilimi, sebzeleri etin etrafına yerleştirirken çok ince doğramamaya dikkat edin, çünkü pişerken küçüleceklerdir.
  • Kuyruk Yağı Kullanımı, geleneksel Maraş tarifinde kuyruk yağı kullanılır. Ancak tercih etmeyenler için tereyağı da iyi bir alternatiftir. Bu yağlar, yemeğin son aşamasında eklenerek lezzeti zenginleştirir.

Pişirme Süreci

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra tepsiyi 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve 40 dakika boyunca pişirin. Eti kontrol ettikten sonra, eğer daha fazla kızarmış bir sonuç istiyorsanız, pişirme kağıdını çıkarıp 10 dakika daha fırında tutabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?