weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Mahlukat Ne Demek?

Mahlukat Ne Demek? 1
/ 1

Mahlukat ne demek diye düşünmek eskimiş bir kelime olduğundan ve sıklıkla söylenmediğinden doğaldır. Mahlukat kelimesi çeşitli yaratıkları ifade etmek için kullanılan ancak günümüzde popüler olmayan bir kelimedir. “Yaratıklar” anlamına gelen bu kelime yaratılmış her şey için kullanılabileceği gibi, biçimsiz, ne olduğu belli olmayan canlılar için de kullanılabilmektedir. Şekli itibariyle anlam verilemeyen canlılara özgü bir kelimedir.

 

Mahlukat Nedir? Ne Anlama Gelir?

Eskiden kullanılan, şimdilerde ise bilenler tarafından birine kötü tarifte bulunmak adına söylenilen bir kelimedir. Mahlukat nedir ne anlama gelir diye merak edenler bilmelidirler ki “mahlukat” kelimesi aslında çoğul ifade etmektedir. Bu kelimenin tekili “mahluk” olmaktadır. Mahluk, farklı ve biçimlendirilemeyen, yaratılmış olan, şekilsiz ve çirkin anlamında kullanılabilmektedir. Ancak yaratılan her canlı bir mahluktur ve tüm canlılar yaratılmış olan yanı “yaratık” olmaktadır. Mahlukat nedir ne anlama gelir sorusunun yanıtı “yaratık” kelimesidir. Günümüzde yaratık, çirkin, korkunç ve ne olduğu belirsiz canlılar için kullanılır. Mahlukat kelimesi de bu canlıların çoğul olduğunu ifade eder. Artık kullanılmayan bir kelimedir.

 

Arapça Mahlukat Ne Demek?

Mahlukat dilimize Arapçadan geçmiş olan ve geçmişte sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Bu kelimenin Arapçadaki anlamı da “yaratıklar” ifadesidir. Arapça mahlukat ne demek diye düşünenler Türkçede de aynı anlamda kullanıldığını düşünebilirler. Bu doğru bir yaklaşımdır. Arapçada yine yaratılmış olan anlamına gelmektedir. İsimlendirilemeyen ve benzerine daha önce rastlanılmamış her canlı için mahluk, bu canlıların çoğul olması durumunda da mahlukat denilir. Arapça mahlukat ne demek sorusuna verilen bu cevaplar neticesinde bilgi teyidi yapmak isteyenler ilgili kaynaklardan yararlanabilirler. Neticede mahlukat kelimesi, dilimize Arapçadan gelen çeşitli kelimelerden biridir. Bakıldığı zaman Türkçe sanılan çok sayıda Arapça kelime günlük yaşantımızda da kullanılmaktadır. Ancak pek çoğunun anlamı tam olarak bilinmez.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Low Ne Demek?

Low Ne Demek?