weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Low Ne Demek?

Low Ne Demek? 1
/ 1

 Low ne demek diye merak edenler için net bir açıklama yapmak gerekirse “düşük” anlamında kullanılan bir kelime olmaktır demek yerinde olacaktır. Düşük ya da aşağıda olan durumlar için kullanılan ve çeşitli cümlelerde geçerli olan İngilizce bir terimdir. Örneğin; düşük bütçe, düşük frekans gibi aşağıda olan bir durumu tarif etmek için “düşük” kelimesi yerine kullanılmaktadır.

 

High Ne Demek?

High ifadesi yüksekte olan bir şeyi tarif etmek için kullanılır. Örneğin; bir dağın yüksekliği, enflasyonun yükselmesi, yukarıda olan herhangi bir şey ya da yüksek bütçe anlamlarında geçerli olan bir sözcüktür. İngilizce olan high ne demek diye düşünenler çeşitli cümlelerde farklı anlamlar taşıdığını görebilirler. Cümle içindeki kullanım alanına göre neyin yüksekliğini ifade ettiği belirlenir. High ne demek diye merak edenlerin yüksek olan her şey için kullanılabileceğini bilmeleri gerekir. Örneğin borsanın yükselmesi de “high” olarak açıklanabilir. Bu vb. açıklamaları yapmak için İngilizcede sıklıkla tercih edilen bir kelimedir. Çeşitli anlamlar barındırmasından dolayı sadece “yüksek” anlamına geldiğini bilmek yeterli olacaktır.

 

Cold Ne Demek?

İngilizcede sürekli kullanılan ve dilimizde de neredeyse yer edinmiş olan bir başka kelime ise “cold” olmaktadır. “Soğuk” olarak dilimize çevrilen bu kelime, ısı seviyesi düşük olan her şey için kullanılabilir. Cold ne demek diye merak edenler bu kelimenin “ısısı düşük, soğuk” anlamlarında kullanıldığını bilmeleri gerekir. Özellikle soğuk içeceklerin ambalajlarında sıklıkla karşılaştığımız bir kelimedir. Ayrıca havanın soğuk olmasında da yine bu kelime kullanılır. Cold ne demek sorusunun tek yanıtı budur. Farklı anlamlarda kullanılmaz. Bazı durumlarda mecaz için kullanılabilir. Ancak yine soğuk anlamını taşımaktadır. Anlamı neredeyse herkes tarafından bilinen bir kelimedir. Bundan dolayı her yerde duymak mümkündür. Ayrıca İngilizce – Türkçe sözlük aracılığı ile kelimenin anlamı teyit edilebilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lover Ne Demek?

Lover Ne Demek?