weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Yaşam Kocaeli Haber; Umut Dolu Bir Kitap "Bana kırmızıyı anlat"

Kocaeli Haber; Umut Dolu Bir Kitap "Bana kırmızıyı anlat"

Kocaeli Haber; Umut Dolu Bir Kitap "Bana kırmızıyı anlat" 1
/ 8

İzmit ilçesine bağlı Çukurbağ Mahallesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki Mehmet Faik Örcün’e, 20 yaşında gece körlüğü teşhisi konuldu. Hastalığın ilerlemesiyle Örcün, 40 yaşında görme yetisini kaybetti. Çalıştığı fabrikadan da malulen emekli olan Örcün, o günden sonra içine kapandı. Sosyal hayatı biten Örcün’ün, 12 yıl önce tanıştığı Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş ile değişti. Nurel Ergüneş’in teşvikiyle Örcün, 40 yılını ve sonrasını kaleme döktü. Örcün, doğuştan görme engelli avukat Emre Kalaycı’nın kendisine, "Siz sonradan görme engelli oldunuz. Bana kırmızıyı anlatır mısınız?" sorusundan esinlenerek kitabının ismini belirledi.

Örcün’ün "Bana Kırmızıyı Anlat" isimli kitabın tanıtım toplantısı, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol koordinasyonunda gerçekleştirildi. Toplantıda duygu dolu anlar yaşayan Nurel Ergüneş, gözyaşlarına hakim olamadı.

"TALİHSİZ OLAY SONRASI HAYATA KÜSTÜM"

Çukurbağ Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Faik Örcün, 20 yaşındayken gece körlüğü hastalığına yakalandı. 40 yaşına geldiğinde ise tamamen görme yeteneğini yitirdi. Çalıştığı iş yerinden emekli olmak zorunda kalan Örcün, hayattan kopma noktasına geldi. Ancak 12 yıl önce Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş ile tanışması hayatını değiştirdi. Ergüneş'in desteğiyle Örcün, 40 yıllık hayat hikayesini ve görme engelli olmanın zorluklarını bir kitapta topladı. Kitabın adını ise doğuştan görme engelli olan avukat Emre Kalaycı'nın kendisine sorduğu "Siz sonradan görme engelli oldunuz. Bana kırmızıyı anlatır mısın?" sorusundan esinlenerek "Bana Kırmızıyı Anlat" koydu.

Örcün'ün kitabının tanıtım toplantısı, Kent Konseyi Başkanı olan, Hüseyin Erol'un katkılarıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Nurel Ergüneş, Örcün'ün başarı hikayesine duygulandı ve göz yaşlarına boğuldu.

''SONRADAN GÖRME ENGELLİ OLDUĞUNUZDA, BANA KIRMIZI RENGİ NASIL TARİF EDERSİNİZ?''

Bu soruyla karşılaşan Mehmet Faik Örcün, hayatını değiştiren bir deneyim yaşadığını anlatıyor. "Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği'nde bir toplantıda tanıştığım, doğuştan görme engelli olan Avukat Emre Kalaycı, bana bu soruyu yöneltti. Ben de ona, kırmızıyı nasıl anlatabileceğimi bilemediğimi söyledim. Çünkü hiç görmemiş birine renkleri tarif etmek imkansızdı. Ama o anda şunu fark ettim; Allah'a şükür ki ben kırmızıyı da, maviyi de, beyazı da, yeşili de gördüm. Evlatlarımı gördüm, torunumu gördüm. Bu bana umut verdi. Kitabımın adını da Ruhan'ın önerisiyle 'Bana Kırmızıyı Anlat' koydum. Kitabımın ön sözünü de Emre Kalaycı yazdı." dedi.

''KİTABIN İSMİNİ BEN VERDİM''

Doğuştan görme engelli olan Avukat Mehmet Emre Kalaycı ise, "Bu kitabın ön sözünü yazmak benim için bir onurdu. Çok sevindim. Bu etkinlikte de yanındayım. Faik Bey ile Spastik Çocuklar Engelliler Derneği'nin düzenlediği bir gecede tanıştık. Bana 40 yaşından sonra gözlerini kaybettiğini anlattı. Ben de ona, 'Ben doğuştan görme engelliyim ve renkleri hiç görmedim. Ama siz 40 yıl gördünüz, şimdi görmüyorsunuz. Hala hatırladığınız bir şey var mı? Mesela bana kırmızıyı anlat desem ne dersiniz?' diye sordum. O da 'Dostum, hatırlıyorum ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum' dedi. Bu soru onun çok hoşuna gitti ve kitabının adını bu şekilde belirledi. Ben de kitabın isim babası oldum." şeklinde konuştu.

"BU KİTAP BİR YAŞAM HİKAYESİ"

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, kentte yaşayan ve görme engelli olan Faik Örcün'ün yazdığı kitabın tanıtımını yaptı. Erol, "Faik Bey, hayatının zorluklarını ve başarılarını anlatan bir kitap yazdı. Bu kitap, kendini toplumdan soyutlamış bir insanın nasıl yeniden hayata tutunduğunu gösteriyor. Biz de İzmit Kent Konseyi olarak bu kitabı desteklemek ve duyurmak istedik. Bugün burada engelli kardeşlerimizle bir araya gelerek Faik Bey'in kitabına imza attık" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Otomotiv Zincir Sıkışıklığını Hafifletmek İçin Çözüm

Otomotiv Zincir Sıkışıklığını Hafifletmek İçin Çözüm