weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kıymanın Bozuk Olduğunu Anlamanın Kolay Yolları

Kıymanın Bozuk Olduğunu Anlamanın Kolay Yolları

Kıymanın Bozuk Olduğunu Anlamanın Kolay Yolları
Okunma Süresi: 3 dk

Et fiyatları aldı başını gidiyor, et pahalı ve satın aldığınız etin bozulmamasına dikkat etmek, israf etmemek için bazı şeyleri iyi bilmekte yarar var. Örneğin satın aldığınız kıymanın bozuk olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bütün detayları bu içerikte bulabilirsiniz..
 
  1. Renk Değişikliği: Taze etin rengi parlak kırmızıdır, ancak kıyma farklı et parçalarından yapıldığı için orta kısımlarda kahverengi bölümler olabilir. Eğer etin büyük bir bölümü gri renge dönmüşse, bu bozulduğunun bir işareti olabilir.

  2. Koku: Taze etin hafif bir kokusu vardır, ama bozulmuş et çürük veya ekşi kokar. Bu koku, etteki bazı bakterilerin ürettiği gazlardan kaynaklanır. Güçlü bir koku varsa, eti tüketmemek en iyisidir.

  3. Yapışkanlık: Kıymayı parmaklarınız arasında sıkıştırarak kıvamını kontrol edin. Taze et kolayca ayrılmalı ve ufalanmalıdır. Yapışkan ve cıvık bir yapıdaysa, et bozulmuş olabilir.

  4. Son Tüketim Tarihi: Paketin üzerindeki son tüketim tarihini kontrol edin. Çiğ kıyma, önerilen tüketim tarihinden 1 veya 2 gün sonra hala kullanılabilir. Eski ise, çöpe atılmalıdır.

  5. Saklama Koşulları: Pişmemiş kıymayı buzdolabında 4° C veya daha düşük sıcaklıkta saklayın. Oda sıcaklığında 2 saatten fazla veya 32 °C üzerinde 1 saatten fazla dışarıda bırakmayın.

  6. Tüketim Zamanı: Kıymayı satın aldıktan sonra 2 gün içinde pişirin. Paketin üzerindeki son kullanım tarihi geçmediyse ve sürekli buzdolabında saklandıysa, bu süre zarfında taze ve güvenli kalır.

  7. Dondurma: Çiğ kıymayı dondurucuda 4 aya kadar saklayabilirsiniz. Dondurucuya dayanıklı plastik torbalarda saklayın ve üzerine son tüketim tarihini yazın.

  8. Çözdürme: Kıymayı soğuk suda veya buzdolabında çözdürün. Suda çözülen kıyma hemen pişirilmelidir. Oda sıcaklığında veya mikrodalgada çözdürmeyin.

  9. Pişirme Sıcaklığı: Kıymayı tüketmeden veya depolamadan önce iç sıcaklığı 71° C olana kadar pişirin. Bu, doğal bakterileri öldürmenin tek yoludur.

  10. Saklama Sonrası: Pişmiş kıymayı buzdolabında 7 güne kadar, dondurucuda ise 8 aya kadar saklayabilirsiniz. Hava geçirmez kaplarda saklamak önemlidir.


1 KG DANA KIYMANIN BESİN DEĞERİ

Besin ÖğesiMiktar (1 kg dana kıymada)
Enerji2500-2800 kcal
Toplam Yağ200-220 g
Doymuş Yağ80-95 g
Tekli Doymamış Yağ95-105 g
Çoklu Doymamış Yağ10-15 g
Kolesterol850-900 mg
Protein150-160 g
B12 Vitamini20-24 µg
Demir15-18 mg
Çinko80-100 mg
Selenyum100-120 µg
Niasin45-50 mg
B6 Vitamini3-4 mg
Fosfor1400-1500 mg
Potasyum3000-3200 mg

KIYMA FİYATLARI GÜNCEL 2024

 

İşte 2024 Ocak ayı itibarıyla güncel et ve kıyma fiyatları:

Kırmızı Et Çeşitleri ve Fiyatları 2024

  1. Dana Bonfile Büyük Kg: 630,00 TL
  2. Dana Kıyma Biga Yöresi Kg: 415,00 TL
  3. Dana But Sotelik Et Biga Yöresi Kg: 425,00 TL

Süpermarket Et Fiyatları

  1. Kuzu Kuşbaşı Trakya Kıvırcık Kg: 480,00 TL
  2. Kuzu Kıyma Trakya Kıvırcık Kg: 480,00 TL
  3. Kuzu But Kemiksiz Trakya Kıvırcık Kg: 500,00 TL
  4. Kuzu Külbastı Trakya Kıvırcık Kg: 400,00 TL
  5. Kuzu Sote Trakya Kıvırcık Kg: 440,00 TL
  6. Kuzu Kol Kemiksiz Trakya Kıvırcık Kg: 443,90 TL
  7. Dana Yağsız Rosto Kıyma Biga Yöresi Kg: 469,90 TL
  8. Dana Bonfile Büyük Kg: 700,00 TL
  9. Dana Kıyma Biga Yöresi Kg: 469,90 TL
  10. Dana But Sotelik Et Biga Yöresi Kg: 459,90 TL

Kıyma Fiyatları 2024

  1. 500 gr tam yağlı kıyma: 75 TL – 80 TL
  2. 1000 gr (1 kilo) tam yağlı kıyma: 140 TL – 160 TL
  3. 500 gr yarım yağlı kıyma: 80 TL – 90 TL
  4. 1000 gr (1 kilo) yarım yağlı kıyma: 150 TL – 170 TL
  5. 500 gr yağsız kıyma: 85 TL – 90 TL
  6. 1000 gr (1 kilo) yağsız kıyma: 160 TL – 180 TL
  7. 1 kilo Migros marka kıyma: 135 TL – 145 TL
  8. 1 kilo BİM marka kıyma: 135 TL – 140 TL
  9. 1000 gr A101 kıyması: 130 TL – 150 TL
  10. 1000 gr Köfteci Yusuf kıyması: 115 TL – 130 TL
  11. 500 gr Köfteci Yusuf kıyması: 60 TL – 70 TL
  12. Mahalle kasabı 1 kilo kıyma: 170 TL – 190 TL
  13. Sakatat karışık kıyma çeşitleri 1 kilo: 110 TL – 120 TL
  14. ŞOK 1 kilo kıyma: 130 TL – 140 TL

Bu fiyatlar, etin türüne ve satın alınan yere göre değişiklik gösterebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Namaz Kılmak 

Rüyada Namaz Kılmak