weather
22°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
P.AZ BULUTLU
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kestane Faydaları Nelerdir?

Kestane Faydaları Nelerdir?

Kestane, vitamin, mineral ve besin bakımından oldukça zengin bir antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki iltihaplanmayı önlemesinin yanı sıra kalp hastalıklarından ve kansere karşıda korur.

Kestane Faydaları Nelerdir?
Okunma Süresi: 2 dk

Kestane Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Kestane C vitamini ve özellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Lif açısından zengin olması nedeniyle kabızlık problemlerinin önlenmesinde etkilidir. Antioksidan içeriği ile kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkiler sunabilir ve ayrıca, magnezyum ve potasyum gibi mineraller açısından zengin olması nedeniyle, yüksek tansiyonun kontrolüne yardımcı olabilir. Kestane kış aylarının gelmesi ile beraber viral enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kestanenin Ne Gibi Faydaları Var?

Kestanenin faydaları arasında enerji vermesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra hem lezzetli hem de besleyici bir meyve olduğunu görürüz. Vitaminler açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Faydaları bakımından kemik sağlığına kadar çeşitli olumlu etkileri bulunur ve vücut dayanıklılığı artırabilir. Kestaneyi diğer kuruyemişlerle karşılaştırdığımızda daha az yağ oranına sahip olduğunu görürüz.

Kestanenin Yan Etkileri Nedir?

Kestane her ne kadar güvenli bir besin olsa da, aşırı tüketimi sonucunda sindirim sorunlarına neden olabilir. Çocuklar üzerinde kabızlık etkisinin olmasının yanı sıra alerjik reaksiyonda oluşturabiliyor. Bu yüzden  kestane bir yaşını geçene kadar bebeklere kestane önerilmez ve sonrasında doktor kontrolü altında izin verilmelidir.  Yüksek lif içeriği bakımından, bazı kişilerde gaz ve şişkinlikte oluşturur. Ayrıca, kestane yüksek kalori ve karbonhidrat içerdiğinden aşırı tüketimi kilo alımına neden olabilir. 

Kestane Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kestane tüketimi için günlük 100 gram yani 10 adet önerilir. Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını karşılamış oluruz. Kestanenin fazlası ise zararlarını meydana getirir.

Kestane Yüksek Tansiyona İyi Gelir Mi?

Kestanenin içerisinde bulunmuş olan, yüksek potasyum kan basıncını düzenler, hipertansiyonu önler. Ancak, kestanenin tansiyon üzerindeki etkileri bireysel sağlık durumuna ve tüketilen miktarına bağlı olarak değişebilir. 

Pişmiş Kestane Ertesi Gün Yenir Mi?

Kestane buzdolabı poşeti içerisinde 8 aya kadar tüketilmesi bir sorun teşkil etmez.  Pişmiş kestane, uygun şekilde saklandığında ertesi gün güvenle tüketilebilir.

Kestane Ne Kadar Süre Suda Bekletilir?

Kestane pişirmeden önce suda bekletilirse, kabuğunun daha kolay soyulmasına yardımcı olabilir. Kestaneleri 30 dakika ile birkaç saat arasında suda bekletmek genellikle yeterlidir. Bu işlem, kestanenin iç kısmının yumuşamasına ve pişirme süresinin kısalmasına yardımcı olur. Ancak, kestaneyi çok uzun süre suda bekletmek, besin değerlerinin kaybına neden olabilir, bu yüzden bekletme süresini aşırıya kaçırmamak önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evlenmek İsteyenlere Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi

Evlenmek İsteyenlere Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi