Kalsiyum Eksikliği Belirtileri
Birçok insan kalsiyum eksikliği belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Bu hastalık hipokalsemi olarak da bilinir. Genel olarak D vitamini eksikliği nedeni ile kandaki kalsiyum düzeyinin düşük olması halidir. Kalsiyum bileşeni, vücudun temel gereksinimlerinden biridir. Öte yandan kemik gelişimi için de son derece önemli bir mineral olarak karşımıza çıkar. Kalsiyum düşüklüğü çeşitli belirtiler ile kendini gösterir.
Kalsiyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
İnsanlar kalsiyum eksikliği belirtileri ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bu rahatsızlık çeşitli belirtiler ile kendini belli eder. Hafif derecede kalsiyum eksikliği bulunan insanlarda genel olarak fazla bir belirti görülmez. Fakat kalsiyum eksikliğinin seviyesine göre çeşitli belirtiler ortaya çıkar. Kalsiyum eksikliğinde kemiklerin zayıflaması, kramp, kas ağrısı, diş çürümesi ve epileptik nöbetler yaygındır. Elbette kalsiyum eksikliği belirtileri yalnızca bunlar olmamaktadır. Kalp ritim bozukluğu, sinirli ve huzursuz olmak, depresyon ve ruh hali değişimi, görme sorunları ve katarakt, uyku sorunları, egzama, sedef hastalığı, enerji düşüklüğü, adet öncesi ağrı, halüsinasyon görmek, tırnaklarda zayıflık, cildin kuruması, dişlerin çürümesi, el ve ayaklarda uyuşukluk, hafıza sorunları gibi durumlar öne çıkar.
Kalsiyum Eksikliğine Ne İyi Gelir?
Birçok insan kalsiyum eksikliği belirtileri haricinde kalsiyum eksikliğine neyin iyi geldiğini de sorgular. Bazı besinlerin gücünden yararlanarak, kalsiyum eksikliğinin giderilmesini sağlamak mümkün olur. Bu tür besinler arasında en popüler olanları süt ve türevleridir. Bu tür ürünlere ek olarak yeşil yapraklılar, kuru baklagiller de kalsiyum eksikliğine iyi gelmektedir. Yalnızca bunlar da değil, kalsiyum eksikliğine iyi gelen daha pek çok farklı yiyecek ve içecek bulunur. Bunlar arasında susam, incir, tahıl, ravent, mısır unu, protein bakımından yoğun olan gıdalar, soya sütü, somon, portakal suyu, brokoli, fıstık, fındık, ıspanak, brokoli, badem, yumurta da öne çıkmaktadır. Bu tür gıdaların tüketimine ağırlık verilerek, kalsiyum eksikliğinden kurtulunabilir.