Kötü beslenme ve hareketsiz yaşam biçimi nedeniyle şeker hastalığı oluşabilir. Pek çok insan kadınlarda şeker hastalığı belirtileri hakkında araştırmalar yaparlar. Bu hastalık gün geçtikte toplumda hızla yayılmaktadır. Yaşam kalitesini düşüren ve bazı farklı hastalıklara da davetiye çıkaran şeker hastalığı hakkında tüm detayları sizler için paylaştık. İşte kadınlarda şeker hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler…
Kadınlarda Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Yaygın bir hastalık olan şeker hastalığı, kadınlarda da sıklıkla görülen sağlık problemlerinden biridir. Kadınlarda şeker hastalığı belirtileri ise çeşitli şekillerde kendini gösterir. Ağız kuruluğu ise belirgin nedenlerden biridir. Bundan ötürü sık olarak susamak, geceleri sık şekilde idrara çıkmak, plansız biçimde kilo kaybetmek ve yaraların çok daha geç iyileşmesi gibi durumlar görülebilir. Diğer yandan kadınlarda şeker hastalığı belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Diğerleri arasında diş eti, vajinal ve cilt enfeksiyonlarında artış, sinir ruh hali, cildin kuruması ve genital bölgede kaşıntı, yaraların geç iyileşmesi, yorgun hissetmek, bulanık görmek sık olarak yaşanır. Ayrıca kadınlarda şeker hastalığı belirtileri arasında daha sık olarak acıkmak, istemsiz biçimde kilo vermek, ağızda kuruluk, aşırı susama, idrara çıkma sıklığının artış göstermesi de yer alır.
Kadınlarda Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıldır?
Bireyler kadınlarda şeker hastalığı belirtileri kadar şeker hastalığının tedavisi hakkında da bilgi edinmek isterler. Bu rahatsızlığın tedavisinde amaçlanan şey kan şekerinin yükselmesini ve kan şekerinin düşmesini engellemektir. Yani kan şekeri düzeyinin dengede tutulması hedeflenir. Şeker hastalığı, komplikasyonlara yol açabileceği için kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir rahatsızlıktır. Tedavide hem günlük refah halini elde etmek hem de uzun dönem komplikasyonların gelişiminin öne geçilmek istenir. Hastalığın tedavisinde dengeli beslenme, eğitim, egzersiz gibi detaylar büyük önem arz eder. Ayrıca tip 1 diyabet hastalarının ömürleri boyunca insülin kullanmaları şarttır. Tip 2 diyabet durumunda ise tavsiye edilen yaşam tarzı değişikleri ile kan şekeri seviyesinin normal düzeyleri normal seviyede tutulamazsa bazı ilaçlar ile tedavi desteklenir.