weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Hipomani Ne Demek?

Hipomani Ne Demek?

Hipomani Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Hipomani ne demek sorusu çeşitli ruhsal sorunların oluşmasının ardından merak edilen bir kelime olmaktadır. Psikolojik rahatsızlıkların bu derece farklı ve çeşitliliğinden kaynaklı olarak pek çok terim birbiri ile karışabilmektedir. Hipomani ise gereksiz ve olağan dışı mutluluk içinde olmak, kişinin kendini insanlar karşısında gösterişli olarak görmesi, dışa dönük olma durumuna karşılık aşırı heyecan ve tepki verebilme durumudur.

 

Hipomani Bipolar mı?

Hipomani, bipoların bir alt tabakası demek mümkündür. Bipolar kişiler genellikle aşırı ve ani tepkiler verebilen ya çok mutlu ya çok sinirli olabilen, sinirlendiğinde kendini kaybedebilen ve can yakabilen kişilerdir. Ayrıca egoları normalin üzerindedir. Hipomani bipolar mı diye merak edenler buradan yola çıkarak cevabı bulabilirler. Aslında bipolar rahatsızlığı iki uçlu bir rahatsızlıktır ve hipomani bu uçlardan birinde bulunur. Bipolar kişilerde görülen ruh hali hipomanik kişilerde de görülebilmektedir. Hipomani bipolar mı sorusunun cevabı tam olarak evet olmasa da “hayır” da denilemez. Psikolojik rahatsızlıkların her biri birbirine bağlıdır. Farklı semptomlarla karşımıza çıksa da benzer sorunlar yaşanmaktadır.

 

Mani ve Hipomani Ne Demek?

Mani ve hipomani ne demek diye sormak oldukça doğaldır. Çünkü benzer şekillerde davranış biçimleri gözlemlenebilir. Fakat hipomanik kişiler genellikle enerjik yapılarıyla bilinir. Hipomanik atak esnasında birkaç gün süren enerji patlamaları ve olağan dışı mutluluk görülür. Manik kişiler ise bipolar 2 rahatsızlığına sahip kişilerdir. Mani davranışları daha çok depresif olmaktadır ve geçici olarak gelip giden bir ruh halidir. Ayrıca hipomanide de görülebilen bir davranış biçimidir. Şöyle ki; birkaç gün boyunca aşırı mutlu ve enerjik olan kişi, günün sonunda yersiz bir depresyon modunda olabilir. Mani ve hipomani ne demek sorusu hakkında genel bilgilerin yer aldığı kaynaklardan faydalanılabilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feminen Ne Demek?

Feminen Ne Demek?