weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Hipertansiyon Belirtileri

Hipertansiyon Belirtileri

Hipertansiyon Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Hipertansiyon belirtileri merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Bu hastalık dünya çapında görülen en yaygın problemlerin başında geliyor. Bir tür kronik hastalık olan hipertansiyon, günlük yaşamı tehdit ediyor. Ülkemizde ortalama on beş milyon kişinin hipertansiyon hastası olduğu biliniyor. Yani her üç kişiden birinde bu hastalık görülüyor. Belirtilerin ve nedenlerin farkında olarak hastalığı kontrol altında tutmak oldukça önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor.

 

Hipertansiyon Belirtileri Nelerdir?

Kanımız kalbimizden pompalanır ve damarlarda dolaşma sırasında bir basınç meydana gelir. Tansiyon şeklinde tanımlana kan basıncı değeri ise bireyden bireye farklılık göstermektedir. Kan basıncı diastolik ve sistolik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kalp kasılmaktadır ve damarlara doğru kan atmaktadır. Kanın damarlara atmış olduğu kan basıncı sistolik şeklinde isimlendirilir. Kalbin gevşemesi durumunda ise hala damarlarda kan basıncı yer alır. Buna da diastolik ismi verilir. İlki büyük tansiyon olurken ikincisi de küçük tansiyondur. Hipertansiyon belirtileri ise kişiden kişiye farklılaşabilir. Öne çıkan belirtiler arasında baş ağrısı, baş dönmesi, düzensiz kalp atışı ve kalbin ağrıması, burun kanaması konumlanır. Bununla beraber hipertansiyon belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Kulak çınlaması, halsizlik, isteksizlik, yorgunluk, nefes darlığı, bacaklarda şişme hali, bulanık görme, sık idrara çıkma da hipertansiyon belirtileri arasında konumlanır.

 

Hipertansiyon Nedenleri Nelerdir?

Hipertansiyon belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, bu hastalığa yol açan nedenleri de öğrenmek isterler. Hipertansiyon nedenleri çok çeşitlidir. En belirgin nedenler ise genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Alkol ve sigara kullanımı, aşırı kilo, bazı ilaçların kullanımı, gebelik, kolesterol yüksekliği ve şeker hastalığı, en sık görülen nedenler arasında konumlanır. Elbette hipertansiyona sebebiyet veren durumlar bunlar ile de sınırlı değildir. Diğer yandan tiroit bezi sorunları, böbrek damarlarında daralma, kronik ve akut böbrek hastalıkları, kortizon ya da aldesteron hormonlarının çok fazla salgılanması, kalp sorunları, kafa için basıncın fazla olması ve çok fazla tuzlu gıdalar tüketmek de hipertansiyonun nedenleri arasında konumlanır. Belirtiler ve nedenler bu şekildedir.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Helicobacter Pylori Belirtileri

Helicobacter Pylori Belirtileri