Birçok insan helicobacter pylori belirtileri nelerdir sıklıkla araştırır. Bu hastalık, aynı adlı bakterinin mide dokusunu enfekte etmesi sonucunda oluşur. Genel olarak çocukluk döneminde başlamaya meyillidir. Midede yara oluşumuyla karakterize peptik ülser hastalığının sık görülen bir sebebidir. Neredeyse dünya çapında yüzde elli oranında görülür. Bu yazımızda helicobacter pylori hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri paylaştık.
Helicobacter Pylori Belirtileri Nelerdir?
Pek çok vatandaş helicobacter pylori belirtileri hakkında bilgi almak ister. Hastalık, zaman içinde sindirim sisteminin koruyucu üst tabakasının hasarlanmasına yol açan peptik ülser gelişimine ortam hazırlar. Bunun meydana gelmesi ile bazı şikayetler ortaya çıkar. Helicobacter pylori belirtileri arasında iştah kaybı, gaz çıkarma, istemsiz kilo kaybı, bulantı, şişkinlik yer alır. Diğer yandan mide ağrısı da sık olarak görülür. Nadir bir durum olsa da enfekte bireylerde mide kanserine yakalanma riskini bir hayli artırır. Kansere yakalanma hali oluşması durumunda da farklı belirtiler görülür. Bunlar ise halsizlik, karın ağrısı, karın bölgesinde rahatsızlık, erken doyma, dışkıda kan ve iştahsızlık biçiminde kendini gösterir.
Helicobacter Pylori Nedenleri Neler?
Kişiler helicobacter pylori belirtileri kadar bu hastalığa neyin sebep olduğunu da bilmek isterler. Bu hastalık pek çok faktörden dolayı oluşabilir. Bu bakteri, yaşamsal görevlerine devam edebilmek adına az miktarda oksijene gereksinim duyar. Her ne kadar bulaşıcı olarak lanse edilse de bunun nasıl yayıldığına dair kesin bir bilgi mevcut değildir. Genel anlamda hastalığın bulaşma yolu ile ortaya çıktığı söylenir. Hekimler, bu bakterinin sebebiyet verebileceği mide kanseri, gastrit ve ülser gibi çok çeşitli durumları araştırırlar. Bunların tespiti için hasta çeşitli şekillerde incelenir ve ardından testler gerçekleştirilir. Hastalığın tedavisinde ise antibiyotik ilaçlardan yararlanılır. Buna ek olarak mide asidi üretimini kontrol altına alan bazı ilaçlar da kişiye sunulur. Konuyla ilgili detaylar bu şekildedir.